Desertul Invingatorului

Desertul invingatorului
Multi dintre noi ne relaxam atunci cand gatim si ne bucuram cand cei dragi savureaza rezultatele noastre. Dar atunci cand gatesti pentru un scop nobil ca cel prezentat de noi in articolul Bucuria de a gati pentru o cauza nobila! , satisfactia e cu atat mai mare, stiind ca reteta ta aduce un strop de incurajare, incredere si zambet celor care au atat de multa nevoie de ele.

Va invitam dragii nostri prieteni sa pregatiti si voi aceasta reteta a Invingatorului si sa ii dati imaginea Leului curajos , sustinand astfel actualii si viitorii temerari ai Asociatiei Little People Romania in lupta lor de zi cu zi.

desertul-invingatorului-cupcakes-3

Reteta Desertul Invingatorului

Ingrediente pentru 12 buc.

160 g zahar
115 g unt 82%grasime
2 oua
1 fiola(2ml) esenta de vanilie
2 lgt praf de copt
180 g faina
80 ml lapte
1 fiola(2ml)esenta de portocale
un praf de sare

 Pt glazura :
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
100 ml frisca
esenta de portocale
esenta de vanilie sau seminte din baton de vanilie

 Va mai trebuie
tavita pentru Cupcakes din tabla sau silicon
hartiute medii pentru Cupcakes

*Mai sus v-am prezentat reteta de baza .La aceste cupcakes-uri am ales sa folosim la glazura si ciocolata , iar pentru fata leului  pasta de zahar.

desertul-invingatorului-3

 Mod de preparare

Glazura 
Mascarponele se mixeaza impreuna cu zaharul si aromele pana ce compozitia devine pufoasa. Se incorporeaza cu ajutorul unei spatule frisca batuta si se da la rece , timp in care pregatim cupcakes-urile. Untul la temperatura camerei se spumeaza impreuna cu zaharul cu ajutorul unui mixer. Cand granulele de zahar s-au topit se adauga ouale unul cate unul mixand energic. Intr-un vas amestecam faina cernuta cu praful de copt si sare, apoi adaugam la compozitia de unt incorporand usor pana la omogenizarea completa . La final punem si laptele rece mixand pana la incorporare.
Punem hartiutele de cupcakes intr-o forma speciala si le umplem cam 3/4 cu ajutorul unei lingure sau a ustensilei de portionat inghetata. Se coc in cuptor electric preincalzit cam 25 min la 160 grade C. In cuptor obisnuit se pot coace la foc potrivit pana la proba scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar dupa care se decoreaza cu glazura din crema de mascarpone dupa imaginatia fiecaruia.

desertul-invingatorului-cupcakes-2

Am fi  bucuroase daca ati trimite pozele voastre cu acest Desert al Invingatorilor – fie ca alegeti sa gatiti Cupcake-ul Invingatorului sau sa reinterpretati reteta dupa imaginatia proprie, pastrand insa simbolul culorii galben, dar si al Leului Curajos, pana in data de 1 octombrie la adresa bucatareselevesele@gmail.com.

In data de 2 octombrie –Ziua Invingatorului, vom strange toate pozele trimise de voi in semn de incurajare si sustinere si le vom trimite viitorilor temerari! Astfel fiecare dintre noi va demonstra ca este sensibil si ii pasa de cel de langa el aflat in suferinta, ca ii este aproape si ca sprijina Asociatia Little People Romania!

Haideti sa punem umar la umar si sa dam o raza de speranta celor mai putin norocosi decat noi !

desertul-invingatorului-l

In plus, invitam toti bloggerii de cooking  sa prepare sau sa reinterpreteze acest „Desert al Invingatorului” tinand cont de criteriile mentionate si sa publice  un post cu acest titlu „Desertul Invingatorului”, cu rugamintea sa invite si ei la randul lor  cititorii lor sa pregateasca acest desert in semn de sustinere.

Haideti sa demonstram impreuna ca, prin gatit, printr-un desert, putem sustine niste luptatori si putem sa adaugam un strop de magie si speranta in vietile lor.

Sa demonstram ca Se poate si ca ne Pasa!!!

Asteptam cu nerabdare pozele voastre cu acest minunat Cupcake al Invingatorului!

 
desertul-invingatorului-cupcakes1
Print Friendly
Share on Facebook0Share on Google+6Pin on Pinterest2Tweet about this on Twitter


Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *