Indiene cu frisca








Coji
3 oua
3 lg zahar
3 lg faina
Razatura de portocale

Crema

250 ml frisca
3 galbenusuri
100 gr zahar
½ plic gelatina(5 gr)
esenta vanilie
razatura portocale

Sirop
100gr zahar
150 ml apa
esenta vanilie(fiola)
coaja de portocale

Glazura

100 gr ciocolata neagra
50 ml frisca
20 gr unt

Preparare coji

Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se cerne faina deasupra,se amesteca usor de jos in sus dupa care cu ajutorul unui pos cu dui se toarna mici cerculete cu diametru de 5 cm pe hartie de copt.Se coc la foc moderat .

Preparare crema

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa, amestecand continuu pana incepe sa se spumeze. Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 50 ml apa rece. Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet .Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine. Aromatizam crema cu esenta vanilie si
razatura de portocala.

Glazura
Frisca impreuna cu ciocolata si untul se pun pe baie de apa pana ce se topesc Se omogenizeaza foarte bine.

Siropul
Se fierbe apa cu zaharul .Dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu esenta de vanilie si fasii din coaja de portocale

Asamblare

Cojile se trec prin sirop si se aseaza pe un platou.Cu ajutorul unui pos cu sprit mare turnam crema care intre timp a inceput sa prinda consistenta,asezam a doua coaja ,iar deasupra turnam un mot generos de crema.Se dau la rece pentru o ora dupa care le glasam cu glazura de ciocolata.

Print Friendly
Share on Facebook0Share on Google+3Pin on Pinterest217Tweet about this on Twitter


Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. Just me a zis

    vai cat de bine arata…..salivez! super aspectoase, usor de facut plus cred ca-s minunate la gust! felicitari…sunteti grozave:)

  2. Cami a zis

    CHIAR CA SI UITASEM DE ELE ! Multam pt. reteta! Te asteapta o provocarea si citeva premii la mine! O saptamina minunata iti doresc!

  3. violette a zis

    O reteta minunata, indienele arata tare bine, iar de gust ce sa mai zic…cred ca sunt delicioase!

  4. Roxana Maria a zis

    Felicitari!Arata super! Vreau si eu sa le prepar, insa am o nelamurire: ce fel de frisca ai folosit?

  5. Lory a zis

    Roxana eu am folosit frisca Meggle…dar tu poti folosi ce frisca doresti 🙂
    Te astept cu impresii
    Lory

  6. Lissa's Cakes a zis

    Sunt superbe indienele Lory …vai de cand nu am mai facut…ma servesc de la tine cu una ,te pup!

  7. Carmen a zis

    Arata grozav si de bune ce sa mai zic!Am luat reteta si cred ca am sa le incerc si eu!Felicitari!

  8. Lory a zis

    Lissa multumesc mult…nici eu nu le mai facusem demult asa ca au disparut imediat:))
    Cu una virtuala te servesc cu placere
    Pupici
    Lory

  9. Anonymous a zis

    super !! sa inteleg ca pot slabi 2-3 nkg pe saptamana daca mananc toate bunatatile de mai sus ?!! dan anghel

  10. LoredanaCarp a zis

    Ina le treci doar prin sirop sau le dai cu pensula cu putin sirop …altfel risti sa se inmoaie prea tare .Cerculetele le poti face mai mari de prima data ..asta in functie de cum doresti tu .

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *