Prajitura cu branza si capsuni


BLAT:

250 gr unt,
100 gr ciocolata amaruie,
200 gr zahar,
zahar vanilat,
un pic de sare,
4 oua,
200 gr faina,
100 gr amidon din porumb,
30 gr cacao,
2 lingurite praf de copt,
3 lg lapte,
CREMA:
400 gr branza de vaci,
200 ml frisca,
200 gr iaurt Nutriday Delicios de Capsuni,
4-5 lg miere de albine (sau dupa gust),
zahar vanilat bourbon,
zeama si coaja de la o lamaie,
2 plicuri gelatina,
GLAZURA:
1 kg capsuni,
300 gr zahar,
2 plicuri gelatina,
150 ml apa,
50 gr ciocolata alba,
MOD DE PREPARARE:
BLAT:
Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o masa compacta.Se adauga treptat ouale unul cate unul.Se amesteca faina cu amidonul,cacao si praful de copt si se adauga treptat in amestecul anterior,se adauga si laptele si se mixeaza usor.La sfarsit adaugam ciocolata maruntita .Se pune la copt intr-o tava de 30/40cm tapetata cu hartie de copt.
CREMA:
Branza se mixeaza impreuna cu mierea,iaurtul ,zaharul vanilatzeama si coaja de lamaie si gelatina( care a fost hidratat in 100 ml apa si dizolvata pe baie de apa)Compozitia obtinuta se amesteca cu frisca batuta.Blatul se aseaza intr-o forma detasabila sau un cadru metalic se toarna compozitia de branza si se da la rece pana se incheaga .
GLAZURA:
Capsunii se mixeaza in blender sau robot.Pasta obtinuta se trece prin sita fina pentru a inlatura semintele.Se amesteca cu zaharul,150 ml apa rece apoi se pune la fiert pana da in doua trei clocote .Se da deoparte si adaugam gelatina hidratata in 100 ml apa rece.Se amesteca bine pana ce se dizolva gelatina.
Dupa ce glazura s-a temperat se toarna peste stratul de branza si se da la rece pentru cateva ore
Se inlatura cadrul metalic si se portioneaza cu un cutit fierbinte in bucati dupa placul fiecaruia .
Se decoreaza cu gratar de ciocolata alba si feliute de capsuni.

Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. Anonymous a zis

    wow!!ce bine arata!!dar de ce nu postati retele astea si pe RC? sunteti aceleasi Leila si Lory, nu?
    B_S_C

  2. Anonymous a zis

    -AMIDONUL DE PORUMB ..CU CE SE POATE INLOCUI..AS INCERCA PRAJITUTA DAR NU AM AMIDON DE PORUMB…FFF BINE ARATA…

  3. a zis

    parca le-ati taiat cu laserul ! si eu am vrut sa fac azi o tarta cu branza si capsuni,tare seamana umplura voastra cu umplutura mea.mai ales glazura.pupu-va!

  4. a zis

    Am salvat-o pe cind ma intorc acasa din vacanta…acu sin 3 saptamini la dieta.Arata foarte bine si eleganta.O saptamina frumoasa!

  5. a zis

    B_S_C multumim de apreciere !! ne poti urmari retetele aici pe blog :)cu siguranta vom mai posta si pe RCatunci cnd ne va permite timpul:)

  6. a zis

    Ai dreptate ,gustul e foarte bun :)..totdeauna prajiturile cu capsuni sunt deosebite gustul parfumat al capsunilor le da o anumita savoare !!

  7. a zis

    Pansy secretul „laserului” e cutitul fierbinte :)) E posibil sa semene umplutura cu a ta :) eu am facut-o cum mi-a venit pe moment …defapt daca ma gandesc bine mai am o prajitura cu capsuni cam cu aceiasi umplutura :)
    Pupici
    Lory

  8. a zis

    Lia le poti obtine asa cum i-am spus si lui Pansy:)cutitul trebuie sa fie foarte ferbinte iar prajitura bine inchegata in cazul asta :)
    pup:*

  9. a zis

    Paradis te astept cu impresii sunt sigura ca va fi pe placul tau :)Distractie placuta si o saptamana frumoasa !!
    pupici:*

    • a zis

      Am scris acolo destul de clar „branza de vaci” da,m-am rewferit la branza de vaci facuta in casa …bineinteles ca e nesarata :)

  10. a zis

    Eu am facut astazi prajitura, este la frigider…astept sa mi se intareasca compozitia de capsuni.
    Am gustat deja crema cu branza si este minunata.

    O reteta usor de facut, insa de efect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>