Rulada de iepure cu ciuperci si cascaval
Imi place carnea de iepure, e gustoasa, sanatoasa asa ca o cumpar de fiecare data cand o gasesc in magazine.
Dintr-un iepure de casa cam de 1,3kg, am pregatit doua feluri de mancare pentru doua persoane.
Din pulpe am facut o friptura la tava cu o garniture de fasole verde si piure de cartofi iar spatele l-am dezosat si am pregatit aceasta rulada delicioasa cu umplutura de ciuperci, spanac si cascaval Sofia de la Delaco .
Cei ce nu iubesc carnea de miel si vor sa aiba pe masa de Pasti o altfel de friptura, o pot inlocui cu carnea de iepure care e o carne sanatoasa fara colesterol si la fel de gustoasa. Poate fi gatita ca si friptura la cuptor, cu sos, la gratar, se poate face din ea pana si ciorba.
Rulada de iepure cu ciuperci si cascaval- Ingrediente
spatele si burta de la iepure
150 g cascaval Sofia- Delaco
100 g spanac proaspat
4-5 ciuperci medii
½ ardei capia
sare
piper
praf de usturoi
rozmarin
2 linguri ulei de masline
30 unt
boia dulce
150 ml vin alb demisec
1 lingurita miere
o lingurita mustar Dijon
Piure de mazare- Garnitura
250 g mazare verde congelata
30 g unt
sare, piper
Rulada de iepure cu ciuperci si cascaval- Mod de preparare
Spatele se iepure se dezoseaza cu grija astfel incat sa rezulte o bucata intreaga, apoi se aplatizeaza usor intre doua foi de folie de plastic astfel incat bucata sa fie uniforma.
Se condimenteaza cu sare, piper, boia, rozmarin si un praf de usturoi.
Spanacul se soteaza intr-o lingura de ulei timp de 1 min apoi se lasa la racit. Separat se calesc intr-o lingura de ulei ciupercile taiate felii pana scade zeama apoi se adauga ardeiul taiat cubulete si se mai tine pe foc iute cam 1 min.
Se aseaza peste bucata de carne un strat uniform de spanac, cascavalul taiat cubulete, soteul de ciuperci si ardei si se ruleaza cat se poate de strans.
Se leaga cu ata de bucatarie, se unge cu putin unt, apoi se inveleste in hartie de copt si se aseaza intr-o tava ca de cozonac.
Se toarna in tava putin vin si apa si se baga in cuptorul preincalzit la 210 grade C timp de 40 min.
Rulada de iepure cu piure de mazare
Rulada se scoate din hartia de copt si se rumeneste pe toate partile intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se lasa deoparte acoperita cu folie de staniol.
In tigaia in care am rumenit rulada, punem sosul ramas in tava de la cuptor, restul de vin, mierea, mustarul si fierbem 2-3 min pana ce sosul capata consistenta. Il condimentam dupa gust apoi il trecem prin sita pentru a deveni fin.
Pentru piureul de mazare, fierbem mazarea in apa cu sare, apoi o scurgem de zeama si o pasam cu blenderul impreuna cu untul. Mai adaugam zeama fierbinte pana la consistenta dorita si condimentam cu sare si piper.
Rulada se portioneaza in felii si se aseaza pe farfurie alaturi de piureul de mazare si sos.
Pofta buna!!
Comentarii recente
Service GSM Bucuresti
30/05/2018 at 14:41Foarte bun si foarte fraged