Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aranjamentul de Paste al lui Naomi !!!

Naomi, o fetita foarte talentata de numai 13 anisori doreste sa impartaseasca prin intermediul nostru ineditul ei aranjament pentru Sarbatorile Pascale . Este de apreciat ca la aceasta varsta ,sa fii interesat de tainele bucatariei šŸ™‚ care deocamdata se materializeaza prin interesul fata de ornamente culinare care infrumuseteaza masa de Paste alaturi de traditionalele oua rosii .

Multumim Naomi pentru ineditul aranjament . Te mai asteptam cu noutati la fel de interesante .

Mentionam ca aceste ornamente nu sunt comestibile šŸ™‚

Ingrediente:
200 gĀ  faina
150g sare
aproximativ 100 ml apa
Mod de preparareĀ :
Intai amestecam apa si faina intr-un vas ,dupa care se adauga treptat apa. Se framanta aluatul obtinut dupa care se lasa la dospit 30 minute.
Modelam o para dintr-o bucata de aluat, apoi turtim partea mai ingusta a acestuia.Acesta va fi corpul. Pe partea mai ingusta, cea turtita , se va aseza capul.Din doua bucati mai mici de aluat se vor modela urechile.Urechile se infig in capul iepurelui cu ajutorul scobitoarelor.Picioarele se modeleaza prin rasucirea a doua bucati alungite de aluat. Bratele se realizeaza in acelasi mod.Le lipim de trunchiul iepurelui dandu-le forma dorita de noi .
CoacereaĀ  este de fapt un proces de uscare.Se pot lasa la uscat 2-3 zile sau se pot pune la cuptor timp de 2 ore. Figurinele se pun pe raftul de jos al cuptorului la 75 grade, marind temperatura la fiecare ora cu 50 gradeĖš pana cand aceasta urca la 175 grade.
Dupa racire, figurinele se vopsesc,se dau cu grund si se lacuiesc cu lac .
AutorĀ : Naomi

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *