Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aranjamentul de Paste al lui Naomi !!!

Naomi, o fetita foarte talentata de numai 13 anisori doreste sa impartaseasca prin intermediul nostru ineditul ei aranjament pentru Sarbatorile Pascale . Este de apreciat ca la aceasta varsta ,sa fii interesat de tainele bucatariei šŸ™‚ care deocamdata se materializeaza prin interesul fata de ornamente culinare care infrumuseteaza masa de Paste alaturi de traditionalele oua rosii .

Multumim Naomi pentru ineditul aranjament . Te mai asteptam cu noutati la fel de interesante .

Mentionam ca aceste ornamente nu sunt comestibile šŸ™‚

Ingrediente:
200 g  faina
150g sare
aproximativ 100 ml apa
Mod de preparare :
Intai amestecam apa si faina intr-un vas ,dupa care se adauga treptat apa. Se framanta aluatul obtinut dupa care se lasa la dospit 30 minute.
Modelam o para dintr-o bucata de aluat, apoi turtim partea mai ingusta a acestuia.Acesta va fi corpul. Pe partea mai ingusta, cea turtita , se va aseza capul.Din doua bucati mai mici de aluat se vor modela urechile.Urechile se infig in capul iepurelui cu ajutorul scobitoarelor.Picioarele se modeleaza prin rasucirea a doua bucati alungite de aluat. Bratele se realizeaza in acelasi mod.Le lipim de trunchiul iepurelui dandu-le forma dorita de noi .
Coacerea  este de fapt un proces de uscare.Se pot lasa la uscat 2-3 zile sau se pot pune la cuptor timp de 2 ore. Figurinele se pun pe raftul de jos al cuptorului la 75 grade, marind temperatura la fiecare ora cu 50 grade˚ pana cand aceasta urca la 175 grade.
Dupa racire, figurinele se vopsesc,se dau cu grund si se lacuiesc cu lac .
Autor : Naomi

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram