Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Melci cu crema de alune








Ingrediente

Aluat
faina 700 gr
drojdie 40gr
oua 3 buc
zahar 100 gr
ulei 50 ml
lapte 200 ml
sare
coaja de lamaie
vanilie

1 plic umplutura de alune
8 lg lapte
2lg cacao

Sirop
apa, miere , zahar,razatura de lamaie

Se cerne faina ,se adauga sarea ,ouale si drojdia dizolvata cu zaharul.Se adauga si laptele caldut si se framanta un aluat cat mai elastic.La sfarsit se pune uleiul si se framanta pana ce se desprinde de pe vas.Se lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul.Se intinde o foaie dreptunghiulara se aseaza umplutura de alune amestecata cu lapte si cacao.Se ruleaza si se taie in bucati late de 3 cm dupa care se ung cu ou batut.Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit..
Se insiropeaza imediat ce au fost scoase din cuptor.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • panseluta-violet

    27/03/2010 at 04:31

    ce inseamna plicul cu umplutura de alune ? reteta am marcat-o,cred a e foarte buna.

  • Gabriela

    28/03/2010 at 02:01

    Trebuie sa fie tare deliciosi si sant si foarte aspectuosi.pupici,ciauo,ciauo!!!

  • Lory

    28/03/2010 at 15:06

    panseluta-violet plicurile cu umplutura de alune le-am cumparat de la Plus si au in compozitie tot ce le trebuie…numai adaugi lapte sa inmoi amestecul….e dulce si aromat,se regasesc si mici bucatele de alune

  • Lory

    28/03/2010 at 15:07

    Gabriela sunt foarte buni mai ales daca sunt bine insiropati…poti sa-i faci si cu umplutura de nuca.
    Multumesc mult
    Lory

  • SemaERBAY

    30/03/2010 at 17:39

    buna, sema revine din Ankara 🙂 Mi-a suras reteta dar nu ati scris cantitatile pentru sirop. Şi am vazut cu invidie ca nu sunt singura care va urmareşte din Turcia. O doamna v-a lasat mesaj „Günaydın” haideti sa va asigur şi traducerea, ca doar este meseria mea, va urat „buna dimineata”.

  • panseluta-violet

    31/03/2010 at 01:09

    ma omorati cu plus-ul asta ca trebuie sa strabat jumatate de bucuresti.dar n-are o marca,e marca plus?

  • Lory

    31/03/2010 at 20:29

    SemaERBAY bun venit la noi si multumesc pentru traducere…sincer nu credeam ca ne urmareste cineva din Turcia 🙂
    Referitor la sirop il faci dupa gustul tau…adica cat de dulce il doresti…de asta nu am pus cantitatile.
    Pupice
    Lory

  • Lory

    31/03/2010 at 20:33

    panseluta-violet m-ai facut sa rad…asta e, noi in oras avem doar Plus si Penny…asa ca de pe acolo ma aprovizionez cu tot felul de produse ce nu se gasesc in magazinele din oras.
    Plicurile astea intradevar sunt sub marca Plus…deci numai acolo le gasesti.
    pupice
    Lory

  • Simo & Manu

    17/07/2011 at 09:18

    arata foarte bine…. imi este asa de pofta de ceva dospit… cred ca o sa facem si noi cat de curand acesti melcisori :X

  • Luminita

    25/10/2011 at 16:16

    In loc de plicul cu umplutura de alune, ce pot folosi? Alune simple macinate, cate grame? Eu sint in Grecia si nu pot gasi asa ceva.

  • Lory

    25/10/2011 at 17:03

    Luminita poti folosi foarte bine alune macinate amestecate cu cacao ,zahar si ca umplutura sa se lege eu te sfatuiesc sa adaugi si albus batut spuma tot cu zahar.Numarul albusurilor este in functie de cata compozitie vrei sa faci.O aromatizezi cu rom si esenta de vanilie …si gata umplutura 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Tort din Iaurt cu Ananas

Ingrediente : 1000 gr iaurt de fructe (am folosit iaurt de caise) 5 linguri zahar pudra 20 gr gelatina fin...

Închide