Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel- este aperitivul ce nu lipseste de pe nicio masa de Paști a romanilor.
Este un aperitiv gustos pregatit din organe de miel la care se adauga verdeata si oua. Se coace in tava, invelit in prapur dar poate fi pregatit si fara prapur, in aluat de foietaj, in foi de clatite sau chiar simplu tapetand tava cu hartie de copt.
Pentru cei ce nu iubesc carnea de miel, drobul poate fi pregatit si din organe de pui sau chiar din ciuperci – click pe imaginile de mai jos pentru a descoperi retetele.

Drob de miel-Ingrediente

maruntaiele de la un miel( plamani, ficat, rinichi)
6 oua pentru umplutura
3 oua fierte pentru interior
1 legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
100g unt
prapurul de la miel
sare
piper

Decor

rosii cherry
frunze de salata
pasta de ardei
pasta de hrean

Alte retete de drob pentru masa de Paști

Daca va place drobul, mai jos gasiti si alte retete de drob pregatite in diverse variante. Click pe link-urile de pe poze pentru a descoperi retetele

Pe langa drob de miel, de pe masa de Pasti nu lipseste ciorba de miel si friptura de miel.

Cum pregatim drobul de miel?

Maruntaiele de miel( ficat, plamani si rinichi) se pun la fiert in apa cu sare, boabe de piper, foi de dafin. Cand da in clocot se micsoreaza flacara si se indeparteaza toata spuma formata cu ajutorul unei spumiera.
Se continua fierberea pana ce organele pot fi patrunse usor cu furculita.
Se scot din zeama si se lasa sa se raceasca.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt pana ce se inmoaie, apoi se lasa sa se raceasca.
Maruntaiele de miel se toaca prin masina de tocat sau prin robot, se adauga patrunjelul si mararul tocat marunt, ceapa calita si cele 6 oua.
Se condimenteaza cu sare si piper si se omogenizeaza bine.

Pentru acest drob de miel se tapeteaza cu prapurul de miel o tava de chec/cozonac, lasand o parte din el sa atarne pe marginea tavii. Se adauga jumatate din compozitia de drob de miel, se aseaza pe lungimea tavii ouale fierte si se adauga restul de compozitie.

Se inveleste cu prapurul ce atarna pe marginea tavii, apoi se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 40 de min sau pana ce drobul este rumenit frumos si ferm la atingere.
Tmpul de coacere poate varia si in functie de marimea tavii si cantitatea de drob rezultata.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cam 30 min, apoi se rastoarna pe un platou.
Poate fi decorat asa cum am ales eu sa o fac cu frunze de salata, rosii cherry, pasta de hrean si de ardei sau poate fi lasat simplu, dupa pofta fiecaruia.

Alte retete pentru masa de Paști !!

Tot de pe masa de Paști sunt nelipsite ouale rosii, cozonacii si pasca !!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.