Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Drob de Pui

Drob de PuiDrob de Pui

O alta Reteta Traditionala de Pasti este Drobul. Nu toata lumea prepara Drob de Pasti caci ori nu ii place gustul de miel, ori nu isi permite. Sa rezolvam ambele probleme putem pregati Drob de Pui, un drob foarte bun atat la gust cat si la cost. Daca totusi sunteti hotarati sa pregatiti Drob de Miel va recomand sa rasfoiti Retete Traditionale  de Pasti unde veti gasi mai multe retete cu drob pregatite clasic, sau mai deosebite. Totodata va recomandam sa incercati si Drobul de Ciuperci care este la fel de bun ca si cel cu carne.

Ingrediente Drob de Pui

500 g ficatei de pui
250 g inimioare de pui
250 g pipote de pui
3 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
300 g ciuperci taiate felii (de la conserva)
1 legatura mare patrunjel verde
ulei pentru calit(3-4 linguri)
3 oua crude
5 oua fierte
sare, piper dupa gust
1 pachet cu Aluat de Foietaj (in loc de prapure)
1 forma de copt chec
hartie de copt

Preparare Drob de Pui

Punem apa la fiert in doua vase. Intr-un vas punem 1 lingurita sare in cealalta nu punem. In vasul cu apa fara sare cand da in clocot punem ficateii de pui curatati si spalati si ii lasam sa fiarba 4-5 minute de la primul clocot. Ii strecuram si lasam la racit. Pipotele si inimioarele se pun la fiert in vasul in care am pus si sare si lasam sa fiaba pana acestea se patrund usor cu furculita. Se strecoara si se lasa la racit.
Atat ficateii cat si restul de inimioare si pipote se vor taia cubulete. Ceapa si usturoiul spalat se taie rondele. Patrunjelul verde se taie marunt. Se fierb 5 oua se curata si se lasa deoparte.

Drob de Pui
Am pregatit toate ingredientele necesare drobului, acum nu ne ramane altceva de facut decat sa trecem la pregatirea lui.
Punem putin ulei la incins si calim ceapa si usturoiul taiat dupa care adaugam organele taiate si ele din timp. Condimentam cu sare si piper macinat dupa gust. Se lasa la racit dupa care adaugam ouale crude, patrunjelul  verde taiat marunt si ciupercile din conserva si mai condimentam cu sare si piper daca e necesar.

In forma de chec (cozonac) se pune hartie de copt si peste punem  aluatul de foetaj (se lasa la decongelat in frigider !!! ). Punem o parte din compozitia de drob, asezam pe mijloc pe lungimea tavii ouale fierte si peste adaugam restul de compozitie in asa fel incat sa acopere bine ouale. Pliem aluatul peste umplutura, ungem cu ou batut in care punem putina sare,1 lingurita patrunjel verde taiat marunt si presaram deasupra seminte de susan (daca dorim si ne place).

Impungem cu o furculita aluatul de foetaj de deasupra in mai multe locuri si punem forma cu Drobul de Pui in cuptorul incalzit (incalzim cuptorul in prealabil), si lasam la copt pana aluatul de foietaj este frumos rumenit.

Comentarii recente

  • Mihaela

    22/04/2016 at 14:29

    Cat de bine arata!
    Am cautat numeroase retete de drob, dar aceasta arata cel mai bine dintre toate. Cred ca va fi o prioritate pentru acest Paste. Multumesc!

  • Lili

    14/04/2017 at 19:20

    Pacat ca nu postati si poze cu fazele prepararii …

    • Loredana

      26/04/2017 at 15:51

      La unele retete nu avem poze din timpul prepararii…dar nu e atat de complicata reteta incat sa nu fie inteleasa doar din text.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram