Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Saleuri cu Cascaval si Susan

Saleuri cu cascaval si susanSaleuri cu cascaval si susan
Saleurile cu cascaval si susan, bune, gustoase, cu mult cascaval sunt perfecte langa un pahar cu bere rece, zic.
Aceste saleuri cu cascaval si mac fac parte din categoria aperitivelor sarate, se fac extrem de usor daca aveti la indemana cascaval, oua, susan si un pachet de aluat foietaj si dispar cat ai clipi.
Bine, pot fi pregatite si cu aluat foietaj facut in casa asta daca nu va place aluatul foietaj cumparat. Muncesti un pic mai mult dar si rezultatul e pe masura …stiti vorba „ce e facut cu mana ta, e bine facut” 😉

Saleuri cu cascaval si susan

Saleuri cu cascaval si susan-Ingrediente

400 g aluat foietaj
200 g cascaval Sofia-Delaco
un galbenus de ou
susan alb si negru
saleuri-cu-cascaval-si-susan

Saleuri cu cascaval si susan-Mod de preparare

Aluatul foietaj se lasa la decongelat in frigider.
Se intinde foaia de aluat foietaj si se presara pe jumatate din ea cascaval ras. Se acopera cu cealalta jumatate de foaie, se trece cu sucitorul peste ea ca sa se preseze bine. Cu ajutorul rolei de taiat pizza, taiem aluatul in bastonase de 2-3 cm latime. Tapetam tava cu hartie de copt si asezam bastonasele  gata pregatite lasand distanta intre ele fiindca la coacere isi maresc volumul.

Saleuri cu cascaval si susanUngem saleurile cu ou batut , presaram cu susan alb si negru si le coacem in cuptorul preincalzit timp de 25-30 min la 190 grade C .
Se pot consuma atat calde cat si reci, neaparat langa un pahar cu bere rece
Se rontaie cu mare pofta!!

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Anisoara Puiu

    22/04/2016 at 18:01

    Buna. Observ ca folosesti foarte des cascaval Delaco, dar este foarte scump pentru persoanele de rand si noi nu cumparam cascaval decat foarte rar [si atunci cautam marca cea mai ieftina]. Se poate face reteta si cu branzica de vaci? Multumesc.

    • Loredana

      25/04/2016 at 10:46

      Anisoara cu branzica proaspata de vaci nu le poti face, dar gasesti si alt tip de cascaval cu un pret mai mic daca din acesta nu va puteti permite.

  • Dana

    27/06/2016 at 22:44

    Bune si gustoase!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.