Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasca cu Branza fara Aluat

Pasca cu Branza fara AluatPasca cu Branza fara Aluat

In fiecare an, de Paste, mama soacra pregateste Pasca cu Branza Dulce si Pasca cu Branza Sarata cu aluat de cozonac sau paine caci in zona unde traieste asa este obiceiul. Eu am ales varianta de Pasca cu Branza fara Aluat. Se pregateste foarte repede si este foarte gustoasa. In cazul in care doriti totusi sa pregatiti Pasca cu Branza cu Aluat va recomand sa incercati reteta  colegei mele Lory, Pasca cu Branza.

Ingrediente Pasca cu Branza fara Aluat

500 g branza dulce (scoaca cum ii mai spunem noi in  Bihor)
150 g stafide
1 fiola esenta de Rom
4 oua
100 g unt topit
125 g zahar
4 plicuri zahar vanilat
1 varf de cutit sare
2 linguri faina
2 linguri griș
1 plic praf de copt (10 g)
zahar pudra pentru ornat

Preparare Pasca cu Branza fara Aluat

Incepem intai cu stafidele care se pun in apa calda impreuna cu fiola de esenta de rom la inmuiat pentru circa 15-20 de minute. Apoi punem intr-un vas branza, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat, untul topit si sarea. Cu ajutorul unui mixer vertical amestecam pana la omogenizare si branza devine o pasta fina (in cazul in care nu avem mixer vertical dam branza prin sita ).
Pasca cu Branza fara Aluat
Faina se amesteca cu grisul si praful de copt dupa care il adaugam treptat la compozitia de branza, tot acum adaugam si stafidele pe care le-am lasat la scurs. Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus.Se amesteca usor pana la omogenizare si turnam compozitia intr-o forma rotunda, detasabila, tapetata cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste in prealabil si forma cu compozitia de Pasca se pune la copt. Se coace la foc mic timp de 45-50 minute.
Dupa ce a copt se lasa la racit in forma dupa care se scoate pe farfurie sau platou, se pudreaza cu zahar pudra sau se lasa ca atare si se poate servi!
Pasca cu Branza fara Aluat

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.