Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Oute coapte in coji de ou

Oute coapte in coji de ouOute  coapte in coji de ou

Aceste oute coapte in coji de ou se pot pregati atat din compozitia simpla de chec , cat si din compozitia de brownie sau chiar de pandișpan. Se pot trage in glazura de ciocolata sau se pot presara simplu cu zahar pudra. Decorul tine de imaginatia fiecaruia, noi le-am vrut cat mai simple. Nu aruncati cojile de ou ci le pastrati pentru aceste oute dragute de Paste. Pentru 6 oute am sa va scriu ingredientele necesare. Te provoc Mirabela, de la Myra`s kitchen sa creezi si tu o delicioasa prajitura de Paste folosind produse Dr.Oetker!

Ingrediente Oute coapte in coji de ou

1 ou
75 g faina
60 g zahar
1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
60 ml ulei
60 ml lapte
1 varf cutit praf de copt Dr. Oetker
6 coji de oua
1 lingurita mare sare, ulei
zahar pudra cu aroma de vanilie pentru Ornat – dr. Oetker

Oute coapte in coji de ou

Preparare Oute coapte in coji de ou

Ouale le gaurim deasupra cu un ac mai gros si cu grija marim gaura cat sa incapa coada de la lingura de lemn sau cat sa incapa prin el degetul aratator usor. Le golim de continut apoi le spalam si le tinem 20 minute in apa cu sare. Le scurgem, le limpezim cu apa rece si apoi dintr-o canita turnam putin ulei in interiorul fiecarui ou si le scuturam bine pentru ca uleiul sa intinda bine pe interior dupa care le golim de ulei.
Intr-un vas punem oul intreg, zaharul, zaharul vanilat si amestecam cu mixerul. Adaugam uleiul treptat continuand sa amestecam ,laptele si apoi adaugam faina in care am pus praful de copt, omogenizam si turnam compozitia intr-o punga caruia ii taiem un colt si umplem cojile de ou trei sferturi  cu compozitie. Cojile de oua pregatite ca in cele descrise mai sus se vor pune intr-o forma de muffins, fiecare adancitura o captusim cu folie de aluminiu pentru ca ele sa stea drepte.

Oute coapte in coji de ou
Astfel pregatite punem tava cu cojile de oua umplute cu compozitia de chec la copt pentru 12 minute la foc potrivit (facem proba cu scobitoarea). Se scot din cuptor, se lasa la racit, se indeparteaza cu un cutit aluatul ce se scurge in timpul coacerii  dupa care se curata coaja de ou si avem cele mai gustoase Oute de Paste !

Oute coapte in coji de ou
Le pudram cu zahar sau le putem trage in glazura de ciocolata. Gasiti la noi in blog alte numeroase Retete de Torturi si Prajituri.

Paste fericit !

 

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.