Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Oua Rosii Vopsite Natural

Oua Rosii Vopsite NaturalOua Rosii Vopsite Natural
De cand am dat-o in bara cu vopsitul oualelor, natural, cu sfecla si varza rosie am lasat-o mai moale o perioada de timp dupa care iarasi m-a lovit dorul de a incerca metoda vazuta la bunica si mama mea. Zis si facut! M-am pus sa vopsesc Oua cu coji de ceapa de Pastele Catolic pe 27 Martie.
Chiar daca nu fac pregatiri mari ca de Pastele Ortodox, nu se poate sa nu am in casa cateva oua vopsite, o friptura mai acatarii, o prajitura.
Unguroaica din mine nu se poate lasa fara asa ceva, si unde mai pui ca nu poti fi sigur care Paste este cel adevarat, asa ca le tin pe amandoua
Poate va intereseaza  cum puteti sa albiti un ou cu coaja maro? Iata metoda mea : Cum albim un Ou cu Coaja Maro ?

Necesare pentru Oua Rosii Vopsite Natural

– 15-20 oua mai albe (putem pune si mai multe oua, 30 de exemplu)
– coaja de la circa 15 bucati ceapa (daca avem si coaja de la 1-2 bucati ceapa rosie bine, daca nu se poate si fara)
– apa rece
– diferite frunze (trifoi, frunze de patrunjel, morcov, floricele mai mici ,… )
– ciorapi de dama din matase culoarea piciorului (sa nu fie negrii)
– slanina sau ulei (prefer slanina de porc pentru a da luciu oualor vopsite)

 

Metoda de vopsire Oua Rosii Vopsite Natural

Ouale le spalam cu putin detergent pentru a le degresa dupa care se sterg cu servete de hartie. Taiem din ciorapul de dama bucati de marimea palmei. Umezim cu putina apa oul (ca sa se lipeasca frunzulitele)  apoi aplicam frunze mici sau floricele, introducem ouale in bucata de ciorap si legam cat mai strans ciorapul la ambele capete.

Ouale pregatite astfel, se aseaza in oala in care am pus cojile de ceapa spalate, iar deasupra turnam apa rece cat sa fie acoperite. Astfel pregatite le punem la fiert(vezi imaginile de mai jos) la foc mic.
Oua Rosii Vopsite Natural

Dupa ce da in clocot apa lasam sa fiarba 15 minute la foc redus. Daca vreti  culoarea oualor sa fie mai inchisa le lasati mai mult . Ouale se scot, se indeparteaza ciorapul si frunzele si cat sunt inca calde se ung cu o bucatita de slanina sa fie lucioase sau le ungem cu ulei,

Am vazut ca unii pun otet in apa in care vopsesc ouale cu coji de ceapa. Nu  recomand deoarece folosind otet, prin fierbere primul strat de calciu se indeparteaza de pe ou astfel nu se vopseasc uniform ramanand patate si scorojite.
Nu folositi oua scoase direct din frigider, riscati sa crape in momentul cand sunt puse la fiert.

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...