Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba din carne de miel

Ciorba din carne de mielCiorba din carne de miel 
Cum se prepara Ciorba din carne de miel.Reteta Ciorba din carne de miel.Ciorba din carne de miel dreasa cu smantana.Ciorba de miel acrita cu macris.Ciorba de miel ca in Ardeal.Cea mai buna Ciorba de miel pregatita de Paste. Ciorba de miel dupa reteta bunicii.



Ingrediente Ciorba din carne de miel:

800 g carne miel (gat, coada, coasta de miel ,cap)
4 morcovi
2 buc.patrunjel
1 legatura de ceapa verde
smantana 500 g
4 galbenusuri de ou
sare
frunze tarhon proaspete (sau de la borcan, sau uscate)
frunze de macris pentru acrit (daca nu aveti puteti folosi si zeama de la lamaie)
2 liguri mari unt pentru calit legumele

Preparare Ciorba din carne de miel:

Se pun bucatile de miel la fiert in circa 6 l apa rece cu 1 lingura mare de sare, la foc mic si intre timp spumam dupa ce a dat in clocot. Morcovii si patrunjelul se taie felii si se calesc pe unt. Cand carnea e mai mult de jumatate fiarta se adauga morcovii si patrunjelul caliti si se lasa sa fiarba mai departe la foc mic.

Amestecam galbenusurile de ou cu smantana, tarhonul il maruntim, frunzele de macris le taiem fasii subtiri iar ceapa verde rondele. Cand carnea e fiarta adaugam frunzele de macris (cca 2 buchetele, sau zeama de la o lamaie), ceapa verde taiata rondele subtiri.

La galbenusurile amestecate cu smantana adaugam treptat din supa fierbinte sa nu se branzeasca apoi o turnam in ciorba,adaugam si tarhonul tocat lasand sa dea un clocot.. Condimentam cu sare daca mai e nevoie si putem servi cu ardei iuti.

Ciorba din carne de mielPofta Buna sa aveti ! Paste fericit va dorim !

8 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Alexandrina

    22/04/2011 at 07:48

    Paste fericit alaturi de cei dragi!

  • mariette

    22/04/2011 at 08:44

    Paste fericit si delicios iti doresc!

  • Retete de mancare

    07/08/2011 at 10:40

    Incercati sa inlocuiti carnea de miel cu carnea de ied, este cu mult mai gustoasa, frageda, are arma mai usoara si mai sanatoasa.
    Datorită conţinutului scăzut de grăsimi, carnea de ied este mai sănătoasă ca cea de vită sau pui.
    De asemenea, are mai puţine calorii şi este bogată în fier şi vitamine din grupul B. O porţie de 80 grame conţine doar 122 de calorii, pe când 80 grame de pui conţin 162 de calorii.

  • Leila

    10/08/2011 at 13:40

    retete de mancare , ai perfecta dreptate …. noua personal ne place si carnea de ied la fel de mult ca si carnea de miel dar unii au anumite retineri sa gateasca ied. In alta ordine de idei , neavand la momentul respectiv ied , am prezentat ciorba din carnita de miel . O data pe an putem sa ne „intoxicam ” si cu carnita de miel …

    O zi superba iti doresc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.