Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Crochete din Spanac cu Cascaval

Crochete din Spanac cu Cascaval
Spanacul este unul din preferatele mele, deci am hotarat sa pregatesc  Crochete din Spanac cu Cascaval sa mai iesim din tiparele cunoscute,piure de spanac, salata de spanac.

Aceste Crochete din Spanac cu Cascaval au fost foarte bine primite si de aceia din familie care spun ca cea mai buna leguma este carnea si chiar am ramas surprinsa de acest aspect.

Crochetele le-am servit cu Chutney de Ardei, dar si un Sos de Maioneza fiarta cu usturoi  se preteaza de minune alaturi.

Nu mai spun ca pentru a fi totul perfect dupa acest fel merge foarte bine un vin alb. Daca nu vreti sa prajiti toata cantitatea in aceeasi zi, va recomand sa le pregatiti pana la ultima faza apoi puneti restul ramas in congelator si cand aveti din nou pofta de crochete le puteti praji (nu trebuiesc dezghetate pentru a fi prajite).

Ingrediente Crochete din Spanac cu Cascaval

640 g spanac fiert si maruntit
150 g crema de branza (Milkana Cream sau un alt fel de crema de branza)
300 g Cascaval Afumat – Delaco
1 lingurita sare
1 lingurita piper macinat
1 lingurita praf de usturoi

Crochete din Spanac cu Cascaval

Alte Ingrediente pentru Crochete din Spanac cu Cascaval

6 oua (plus minus 1 sau doua in functie de marimea lor)
pesmet
faina
ulei pentru prajit
sare
hartie de copt
ulei pentru prajit

Preparare Crochete din Spanac cu Cascaval:

Eu am folosit spanac congelat (din productia proprie). L-am pus la dezghetat inainte cu o seara intr-o sita ca sa se scurga bine. Punem spanacul intr-un vas adaugam la el crema de branza, Cascavalul Afumat razuit pe razatoarea mica si condimentam cu sare, piper si praf de usturoi.
Amestecam pana se omogenizeaza si turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava folosita de mine are dimensiunile de 31×22 – lungime x latime ). Intindem uniform compozitia si punem tava la congelator pentru cel putin 60 minute.

Crochete din Spanac cu Cascaval

Dupa ce au trecut cele 60 minute, scoatem tava si rasturnam pe suprafata de lucru compozitia de spanac inghetata si o taiem bastonase. Se da fiecare bastonas prin faina, ou, faina apoi  pesmet (oul se bate cu putina sare) si se prajesc in ulei incins (ca sa nu se sparga si sa curga spanacul si cascavalul va recomand ca bastonasele sa fie inghetate cat de cat, astfel ele nu se vor sparge la prajire).

Bastonasele se pot coace si in cuptor pe hartie de copt pana se rumenesc frumos.
Aceste Crochete din Spanac cu Cascaval sunt foarte bune a fi servite cu chutney sau cu un sos de iaurt, sau sos de maioneza cu usturoi.

Crochete din Spanac cu Cascaval

[amd-yrecipe-recipe:16]

 

Pofta Buna !

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • eM

    16/07/2016 at 15:52

    I love crochete, de orice fel! 🙂 Singura mea temere e ca mi se va imprastia compozitia prin tigaie (am patit-o). Ale voastre arata impecabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.