Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Omleta Gradinarului








Ingrediente :

6 oua
2 bucati ceapa mai marisoara
12 felii slaninuta afumata
400-500 gr rosii
1 legatura patrunjel verde
1 lingurita maghiran
sare , piper macinat

Preparare :

Feliile de slaninuta le crestam si le punem in tigaie la prajit. Cand sunt prajite si au lasat untura suficienta le scoatem deoparte si adaugam la calit ceapa ce am taiat-o in prealabil solzisori in tigaie cu untura. In timpul cat ceapa se caleste , feliem si rosiile , apoi le adaugam la ceapa . Presaram deasupra patrunjel verde tocat , lingurita de maghiran , sare si piper dupa gust si lasam sa se intrepatrunda toate aceste ingrediente timp de 1-2 minute amestecand de cateva ori in el. Punem deasupra feliile de slaninuta prajite le amestecam din nou si deasupra spargem ouale. Dupa ce spargem ouale nu vom amesteca in tigaie pentru ca ouale sa ramana intregi ci doar o vom scutura din cand in cand. Cand albusurile sunt bine inchegate , presaram cu un pic de sare si luam tigaia de pe foc . Galbenusurile trebuie sa raman mai moi . Vom portiona in farfurii omleta si o vom servi alaturi de salata de rosii , sau alte salate dupa preferinta fiecaruia.

Pofta Buna !!!

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Alina

    03/10/2009 at 00:55

    Se vede treaba ca bunul gradinar este prieten(sau macar vecin) cu harnicul macelar…
    Acuma, ar mai fi o dilema: dragul de macelar… cum papa omleta??? 😛

    Esti o enciclopedie de personaje!
    Ce pofta mi-ai facut, nu mai zic… doar vezi cat e ora… si numai ce m-am intors de pe drumuri … dar de dimineata ce crezi tu oare ca am sa mananc? (fara macelar si fara gradinar)?????????

    Un „vikend” placut si astept sa vad ce ne mai coci… ;D

    Cu tot dragul, Alina.

  • Bucataras

    03/10/2009 at 08:00

    extraordinara! bravo, fetelor

  • Ala Oancea

    05/10/2009 at 18:09

    Wow … cu slaninuta 🙂 Foarte faina reteta 😉

  • Leila

    06/10/2009 at 23:19

    :)) vine si randul macelarului …. pana atunci spune-mi daca gogosarii iti sunt murati sau nu :))

    pupice multe , Lia

  • Leila

    06/10/2009 at 23:20

    Ala , merita incercata ,sigur nu vei regreta 🙂

    Pupice

  • Leila

    06/10/2009 at 23:20

    Bucataras , multumim de aprecieri .

  • Alina

    09/10/2009 at 02:42

    Chiar astazi am dat iama prin borcanele cu gogosari … si am desfacut unul asa, demonstrativ…
    Io,(cu sotul din dotare)am dat gata un borcan (era de 800 – borcanul, nu sotul :P)
    Aprecieri unanime si multumiri pentru reteta… trebuie sa recunosc ca am cam fost sceptica – dar tot am pus vreo 15 kg ( de gogosari:D)

  • Leila

    10/10/2009 at 23:32

    =)) =)) =))

    Imi cazu o piatra de pe inima 🙂 ma asteptam din moment in moment sa primesc invitatia sa devorez gogosarii din camara ta :)) Deja mi-am si cumparat antiacidele asteptam telefonul de la tine 🙂 Se pare ca nu ai nevoie de ajutoare :))

    Pupice

  • Alina

    11/10/2009 at 07:17

    Nu se stie niciodata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram