Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Omleta Gradinarului

Omleta gradinarului


Omleta Gradinarului asa ii spunea tata Dumnezeu sa il ierte, o pregatea foarte des in timpul verii mai ales cand avea in gradina rosii, ceapa, verdeturi. Doamne ce buna era! Ingrediente simple si totusi rezultatul era delicios.

Mai jos in imagini gasiti si alte retete cu omleta care se pregatesc foarte rapid, la cana sau la aparatul de gofre.

Omleta Gradinarului – Ingrediente
6 oua
2 bucati ceapa mai mare
12 felii slaninuta afumata
400 g rosii
1 legatura patrunjel verde
1 lingurita maghiran
sare , piper macinat

ingrediente

Omleta Gradinarului – Preparare

Feliile de slaninuta le crestam si le punem in tigaie la prajit. Cand sunt prajite si au lasat untura suficienta le scoatem deoparte. Adaugam la calit ceapa taiata solzisori in tigaia cu untura.

In timpul cat ceapa se caleste feliem rosiile pe care le adaugam la ceapa calita. Presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt, 1 lingurita de maghiran, si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa se intrepatrunda toate aceste ingrediente timp de 1-2 minute amestecand de cateva ori in el. Punem deasupra feliile de slaninuta prajite le amestecam din nou si deasupra spargem ouale.

Dupa ce spargem ouale nu vom amesteca in tigaie pentru ca ouale sa ramana intregi, doar o vom scutura din cand in cand.

Omleta Gradinarului

Cand albusurile sunt bine inchegate, presaram cu un pic de sare si luam tigaia de pe foc. Galbenusurile trebuie sa ramana mai moi.


Vom portiona in farfurii omleta si o vom servi alaturi de salata de rosii, sau alte salate dupa preferinta fiecaruia.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

  • Alina

    03/10/2009 at 00:55

    Se vede treaba ca bunul gradinar este prieten(sau macar vecin) cu harnicul macelar…
    Acuma, ar mai fi o dilema: dragul de macelar… cum papa omleta??? 😛

    Esti o enciclopedie de personaje!
    Ce pofta mi-ai facut, nu mai zic… doar vezi cat e ora… si numai ce m-am intors de pe drumuri … dar de dimineata ce crezi tu oare ca am sa mananc? (fara macelar si fara gradinar)?????????

    Un „vikend” placut si astept sa vad ce ne mai coci… ;D

    Cu tot dragul, Alina.

  • Bucataras

    03/10/2009 at 08:00

    extraordinara! bravo, fetelor

  • Ala Oancea

    05/10/2009 at 18:09

    Wow … cu slaninuta 🙂 Foarte faina reteta 😉

  • Leila

    06/10/2009 at 23:19

    :)) vine si randul macelarului …. pana atunci spune-mi daca gogosarii iti sunt murati sau nu :))

    pupice multe , Lia

  • Leila

    06/10/2009 at 23:20

    Ala , merita incercata ,sigur nu vei regreta 🙂

    Pupice

  • Leila

    06/10/2009 at 23:20

    Bucataras , multumim de aprecieri .

  • Alina

    09/10/2009 at 02:42

    Chiar astazi am dat iama prin borcanele cu gogosari … si am desfacut unul asa, demonstrativ…
    Io,(cu sotul din dotare)am dat gata un borcan (era de 800 – borcanul, nu sotul :P)
    Aprecieri unanime si multumiri pentru reteta… trebuie sa recunosc ca am cam fost sceptica – dar tot am pus vreo 15 kg ( de gogosari:D)

  • Leila

    10/10/2009 at 23:32

    =)) =)) =))

    Imi cazu o piatra de pe inima 🙂 ma asteptam din moment in moment sa primesc invitatia sa devorez gogosarii din camara ta :)) Deja mi-am si cumparat antiacidele asteptam telefonul de la tine 🙂 Se pare ca nu ai nevoie de ajutoare :))

    Pupice

  • Alina

    11/10/2009 at 07:17

    Nu se stie niciodata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram