Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pateuri cu legume, piept de pui si cascaval suplu

Pateuri cu legume, piept de pui si cascaval supluPateuri cu legume, piept de pui si cascaval suplu.
Demult ma gandeam sa fac aceste pateuri cu legume piept de pui si cascaval. Zilele astea nu am mai stat pe ganduri, le-am incercat si va spun ca sunt delicioase. Sunt foarte bune atat calde cat si reci asa ca merg fi luate la pachetel la scoala sau servici. Sun consistente gustoase pot fi servite si la micul dejun alaturi de un ceai sau o cana de lapte batut.
Va recomand sa le incercati, se fac foarte usor!!

Pateuri cu legume, piept de pui si cascaval suplu-Ingrediente

125 g cascaval suplu afumat delaco
7 bucati
o jumatate piept de pui
4-5 ciuperci
o mana de mazare proaspata
o jumatate ardei gras rosu
3 cepe verzi
2 morcovi mici
2 linguri ulei
sare
piper
foi de placinta
un ou pentru uns
seminte de susan
pateuri-cu-legume-piept-de-pui-si-cascaval-suplu-ingrediente

Pateuri cu legume, piept de pui si cascaval suplu-Mod de preparare

Pieptul de pui taiat cubulete mici se caleste in doua linguri de ulei pana ce se rumeneste usor.
Se adauga ciupercile taiate cubulete, ceapa taiata marunt,mazarea si restul de legume taiate julien.
Se calesc bine pret de cateva minute fara ca legumele sa se inmoaie prea tare , ele trebuie sa ramana al dente.
Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racorit.
Cand amestecul s-a racorit putin se adauga cascavalul suplu delaco si se amesteca.

Pateuri cu legume, piept de pui si cascaval suplu
Foile de placinta se pliaza in fasii late de 10 cm, se ung usor cu putin ulei, se aseaza umplutura in capatul fasii si se impacheteaza sub forma de triunghi.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara cu seminte de susan.
Se coace la foc potrivit pana ce trigoanele se rumenesc usor.
Se servesc alaturi de un sos picant sau dupa gustul fiecaruia.

Pateuri cu legume, piept de pui si cascaval suplu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram