Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada de ou cu cascaval si cabanos

 Ingrediente :
Ptr. blatul ruladei :
4 oua,
150 gr faina,
400 ml lapte,
125 gr margarina sau unt,
1 lingurita sare,

Umplutura :
200 gr cascaval razuit,
5 linguri de smantana,
200 g amestec de legume,
cateva masline negre,
150 gr ciuperci de la conserva maruntite,
patrunjel verde tocat,
2 bucati de cabanos prajite,
2 oua fierte,
sare,piper,

Ptr uns rulada:
smantana,
cascaval ras,

Preparare Blat :
Se pune intr-un vas margarina(untul) la topit , se adauga laptele, sarea si apoi faina amestecand mereu pana totul se omogenizeaza(se fierbe pe foc mic).

Se ia deoparte si se adauga galbenusurile de la cele 4 oua cu care se amesteca bine .

Albusul se bate separat spuma tare si apoi se adauga la compozitia de mai sus. Se obtine un aluat mai moale si pufos care se toarna intr-o tava unsa .

Se da la cuptorul preincalzit la foc mijlociu pana cand este copt (facem proba cu scobitoarea ).
Aluatul se scoate apoi si se ruleaza intr-un prosop umed si se lasa asa cateva minute bune pana isi ia forma.

Umplutura :
Legumele asortate le fierbem in apa cu sare. Ciupercile le maruntim , cascavalul ras il amestecam cu cele 5 linguri de smantana,iar maslinele le taiem cubulete. Cabanosul (sau carnati oltenesti, sau caroli,….) se prajesc intr-un pic de ulei. Ouale fierte se dau pe razatoarea mica.
Desfacem din prosop rulada si incepem sa il umplem cu amestecul de cascaval si smantana, peste punem legumele(le codimentam cu sare si un pic de piper), oua razuite(un pic de sare), patrunjel verde ,maslinele si cabanosul.

Rasucim din nou rulada astfel umpluta si o asezam din nou in tava unde il vom unge deasupra cu smantana si o presaram cu cascaval ras si  dam la  cuptor pana face deasupra un pic de coaja frumos rumenita.

Se scoate din cuptor  se lasa la racit apoi se taie felii .

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.