Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Smantana Prajita- Sult Tejfel

Smantana Prajita - Sult Tejfel
Smantana prajita poate constitui un mic dejun copios ce se prepara foarte repede. Face fata cu brio unui mic dejun copios si satios , dar la fel de bine putem sa il folosim si ca o cina alaturi de o cana de  lapte sau ceai. Bunica mea ne pregatea aceasta reteta cand eram in vacanta si tare mult ne placea.
Este usor de preparat, nu este sofisticat ,dar rezultatul este ceva deosebit,…, trebuie incercat .

Ingrediente Smantana Prajita – Sult Tejfel :
1 lingura untura
250 gr smantana
2 prafuri de sare

Preparare Smantana Prajita – Sult Tejfel :

Acestea sunt ingredientele.Ce facem cu ele ? Nimic mai simplu, punem lingura de untura la topit si peste turnam cele 250 gr smantana. Se da focul pe mediu si amestecam mereu ( atentie , in fata voastra aveti un mic vulcan).

Smantana Prajita - Sult Tejfel
In prima faza totul se va omogeniza , apoi treptat compozitia va deveni nisipoasa si dupa un timp ea se va stringe gramada textura ei va fi mai nisipoasa si va incepe sa se desprinda .Din acest moment , il mai lasam pe foc la prajit pana prinde culoarea unei chifle. Se toarna apoi in cutiuta de plastic si se da la rece . In decurs de cateva minute se va intari si va avea consistenta unei branze.

Smantana Prajita - Sult Tejfel

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram