Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta picanta cu dovlecei


INGREDIENTE:
ALUAT:
225 gr faina,
1 ou,
100 gr unt,
un varf cutit sare,

UMPLUTURA:

500 gr dovlecei,
200 gr Nutriday Sana,
300 gr jambon,
2 oua,
ardei gras rosu,
piper macinat,
nucsoara rasa,
cimbru proaspat,
ulei de masline,

MOD DE PREPARARE:

Se face un aluat fraged din faina,unt,ou si un pic de sare se lasa la frigider cam 30 min..Se coace intr-o forma rotunda timp de 10 min dupa care se pune umplutura pe care am preparat-o astfel:dovleceii felii subtiri se calesc usor impreuna cu jambonul taiat fasii subtiri in putin ulei de masline.Dupa ce s-a racit se amesteca cu oua, Nutriday Sana,ardeiul gras taiat cubulete, piper macinat,nucsoara si cimbru proaspat.Se da la cuptor pentru circa 30 min.Se serveste ca atare sau alaturi de un sos din sana amestecat cu un praf de usturoi ,sare,cimbru ,piper.

Daca doriti sa obtineti felii perfecte va sfatuiesc sa o taiati dupa ce s-a racit.Eu am taiat-o cam calduta fiindca nu mai era rabdare :))





Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *