Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Trigoane cu legume coapte pentru picnic

trigoane cu legume coapte pentru picnic

Vara si-a intrat pe deplin in drepturi si o data cu asta simtim nevoia din ce in ce mai mult sa ne petrecem timpul in aer liber, departe de aglomeratia si caldura sufocanta din oras. Nu trebuie decat sa ducem cu noi un cosulet de picnic in care sa punem mici gustari, ceva dulce pregatit in casa, fructe proaspete si o limonada rece .
Provocarea venita de la Sun Food de a pregati ceva ce ar merge pus in cosul de picnic, m-a facut sa ma gandesc la aceste trigoane cu legume coapte pentru picnic.
Au la baza o multitudine de legume coapte, pe langa aceste legumele proaspete am folosit naut si ton -Sun Food.
Tot pentru cosuletul de picnic am pregatit rapid si un desert la borcan cu iaurt grecesc, seminte de chia, biscuiti digestivi si piersici din compot , o bunatate !!

Mai jos aveti doua idei ce ar merge perfect in cosul de picnic !!

Ingrediente pentru trigoane cu legume coapte

Pentru trigoane cu legume coapte
  • cate o jumatate de ardei gras rosu, galben si verde
  • 2 morcovi
  • un cartof dulce
  • un zuchinni
  • o conserva de naut Sun Food
  • o conserva de ton Sun Food
  • 2 cepe rosii
  • 15 foi de placinta, proaspete
  • 30 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • praf de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • seminte de susan negru
ingrediente pentru trigoane
Pentru desert la borcan cu iaurt, chia si piersici din compot
  • 150 g iaurt grecesc
  • 2 lingurite seminte de chia
  • sirop de curmale sau miere dupa gust
  • 2 buc/portie biscuiti digestivi
  • piersici din compot Sun Food
  • coacaze rosii pentru decor
trigoane cu legume coapte pentru picnic

Cum pregatim trigoane cu legume coapte pentru picnic

Toate legumele proaspete se curata, se spala si se taie in bucati potrivite asa ca in imagine. Se condimenteaza fiecare in parte cu sare, piper, praf de usturoi si se stropesc cu ulei de masline
Nautul se scurge bine de zeama, se condimenteaza si el cu sare, piper, praf de usturoi, boia si se stropeste cu ulei de masline.
Toate se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 220 grade C pentru 30 min sau pana legumele sunt coapte.

legume coapte

Se lasa sa se racoreasca putin apoi se toaca marunt. Jumatate din naut se pune intreg iar jumatate se mixeaza in robot impreuna cu jumatate din conserva de ton scursa de ulei.
Se adauga si restul de ton maruntit cu furculita si parmezanul ras.

Foile de placinta se ung fiecare in parte cu putin ulei, se pliaza in patru pe lungime si se adauga la un capat umplutura de legume. Se impacheteaza sub forma de triunghi apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

trigoane

Se ung cu putin ulei sau cu ou batut si se presara cu susan negru. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 25 min.
Se pot consuma atat calde cat si reci…mie mi-au placut mai mult reci 🙂
Sunt ideale pentru picnic, pot fi pregatite cu o seara inainte!!

Desert la borcan cu iaurt, chia si piersici din compot

In cosul de picnic mai puteti pune si un deser fresh, pregatit fara prea mult efort. Si acesta poate fi facut de seara, se pastreaza foarte bine in frigider si este foarte usor de transportat daca il puneti in borcanele mici cat pentru o portie.

Desert la borcan cu iaurt, chia si piersici din compot

Se maruntesc cu mana cate doi biscuiti digestivi pentru fiecare borcan, se adauga piersici cubulete apoi se pune iaurtul amestecat cu semintele de chia si siropul de curmale. Se decoreaza cu felii de piersici, coacaze rosii si se tine la rece pana este pus in cosul de picnic.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram