Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Afinata

afinataAfinata clasica o vom prezenta in una din posturile ce urmeaza.

De data aceasta as dori sa va prezint o noua reteta foarte aromata de Afinata. Afinele , vanilia , romul si coniacul folosit la acest  lichior de afine o sa va cucereasca de la prima degustare….  Sa vedem in cele ce urmeaza de ce avem nevoie pentru a prepara Afinata … .

Daca doriti o reteta clasica de afinata incercati aceasta reteta de Lichior de afine

Ingrediente Afinata :

1 kg afine
500 g zahar
500 ml vodka (se poate folosi si o palinca de fructe)
250 ml Rom
200 ml coniac
2 plicuri zahar vanilat (ar fi ideal daca ati avea pastaie de vanilie dar merge si varianta cu zahar vanilat)

Preparare Afinata :

Spalam in mai multe ape afinele si le lasam la scurs. Intr-un borcam mai mare de circa 3 litri punem un rand de afine, un rand de zahar pana epuizam aceste doua ingrediente. Lasam sa stea borcanul la soare, la loc mai calduros pentru 2 zile. In aceste doua zile scuturam borcanul cu afine de mai multe ori pe zi .
AfinataDupa cele 2 zile de odihna la soare turnam peste afine alcoolurile si adaugam zaharul vanilat (sau pastaia de vanilie ). Lasam sa stea borcanul inca 4-5 zile la loc racoros (camara). Strecuram printr-o sita deasa, turnam  in sticle si lichiorul  nostru de acum este gata pentru a fi degustata.

Cu cat se invecheste mai mult cu atat este mai buna. Atentie ! Afinele ramase nu le aruncati ! Le lasati sa se scurga bine si le puteti pastra in congelator pentru a prepara o inghetata delicioasa sau  o prajiturica rapida …

AfinataSpor sa aveti !

Comentarii recente

  • luminita

    09/06/2015 at 14:20

    fetelor, voi unde mai gasiti ROM? nu esenta.. ROM la sticla, din aceea ce se bea prin carciumi odata si care era minunat la prajituri.. cu aroma puternica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram