Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior de Portocale








Ingrediente :

10 bucati portocale mari cu coaja groasa
1 l vodka (eu am folosit vodka de 21%)
500 ml apa
500 gr zahar

Preparare :

Curatam portocalele de coaja cu un curatator de legume (asa partea alba care e amara de altfel nu se ia de pe portocala ) si cojile le punem intr-un borcan de 2 litri. Peste coji turnam 1 l de vodka si lasam la macerat pentru 1-2 saptamani.
Cei 500 ml apa ii punem la fiert cu 500 gr zahar si facem astfel un sirop. Lasam siropul la racit .
Strecuram alcoolul in care au stat cojile de portocala si adaugam la el siropul complet racit. Atentie , initial va iesi o bautura tulbure , nu va speriati lasati sa stea asa de pe o zi pe alta si se va limpezi.Se toarna in sticle , le inchidem si le depozitam la rece .
Se impacheteza frumos si se pot oferi si acestea cadou.
Se serveste rece .

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Piramide de ciocolata

Ingrediente:Foi6 oua6 lg zahar6 lg fainarazatura de portocalaCrema4 oua400gr zahar4 lg apadoua esente rom(fiola)100gr cacaodoua pachete margarina ramaGlazura200 gr ciocolata150ml...

Închide