Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior de Soc

Lichior de SocLichior de Soc
Anul acesta am pregatit mai multe feluri de lichioruri. Printre cele preparate se enumera si acest Lichior de Soc care dupa parerea mea seamana la gust cu lichiorul Jagermeister, care este usor amarui. Daca va place gustul dulce-amarui atunci va recomand sa il incercati. Iarna servim Lichior de Soc, iar vara  pentru a ne racori servim un delicios  Sirop de Soc.  Pentru a obtine 2 l de Lichior avem nevoie …

Ingrediente Lichior de Soc :

1 kg fructe de soc
1 l tuica de fructe sau vodka
1 l apa
500 g zahar
4 cuisoare
1 baton scortisoara
1 lamaie

Preparare Lichior de Soc :

Fructele de soc se spala si se desprind de pe mladite apoi se aseaza intr-un borcan mai mare de 5 l. Turnam deasupra alcoolul (tuica, palinca su vodca) si lasam sa stea timp de doua saptamani. Amestecam in borcan zilnic. Intr-un litru de apa fierbem 500 g zahar, batonul de scortisoara, cuisoarele si coaja razuita de la  lamaie pana zaharul se topeste. Acest sirop il turnam peste continutul borcanului.

Lasam sa stea si cu acest sirop timp de 3 zile.  Vom strecura apoi continutul printr-o sita deasa sau tifon. Lichiorul astfel obtinut il turnam in sticle si il lasam sa se definitiveze gustul si aromele timp de 2-3 luni. Dupa aceasta perioada putem servi acest Lichior de Soc, dar atentie doar cu masura !!!

La prima degustare mi s-a parut ca ar semana cu Jagermeister, dar sincer va spun ca si la doua si la a treia degustare aceeasi impresie am avut-o…. am servit si un prieten de-al casei mai trecut prin viata si acelasi verdict a dat  si el. Gustul acestui lichior este asemanator  cu Jagermeister-ul.       Lichior de SocA se consuma cu masura acest lichior. Va dorim spor la bucatarit bucate gustoase ! Speram sa ne recitim cu alte retete la fel de interesante.

124 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.