Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Visinata

visinata-3

Visinata
Si visinata e o bautura pe care noi o pregatim in casa an de an .
Nu o facem in cantitati mari, doar cat sa fie acolo un paharel sa iti intampini musafirii cu ceva bun pregatit in casa .
Sincer, nu se compara cu ce se gaseste pe rafturile magazinelor si daca tot vrei sa bei un pic de ceva tarie macar sa stii ca e pregatita de tine.
Inca se mai gasesc visine , mai ales ca acum sunt coapte bine, asa ca va recomand aceasta reteta .
Imi veti da dreptate la cele spuse de mine !!
Hai noroc cu sanatate!!!

Visinata

Ingrediente
2,5 kg visine,
un pumn cirese amare (pentru culoare)
3 plicuri zahar vanilat,
1 kg zahar,
0,5 l alcool dublu rafinat,
0,5 l rachiu alb(vodka),
100 ml rom (optional),

Eu in loc de alcool dublu rafinat si vodka am folosit tuica de tara foarte tare.

visinata

Visinata
Preparare

Intr-o damigeana de 5 l punem 2 kg visine intregi si 0.5 kg de visine din care am indepartat samburii.
In damigeana adaugam si ciresele si samburii zdrobiti de la visine. Deasupra presaram zaharul si scuturam bine.
Legam gura damingenei cu un tifon sa nu intre musculitele si o lasam in camara pana ce zaharul s-a topit,  agitand-o zilnic.
Cand zaharul e topit adaugam alcoolul, rachiul (sau vodka), daca dorim un plus de savoare adaugam si 100 ml rom(este optional ) si zaharul vanilat.

visinata-2
Astupam damigeana bine si lasam la loc racoros pret de 2 saptamani agitand-o la 2-3 zile . Dupa aceasta perioada strecuram printr-un filtru de hartie sau tifon bautura, o turnam in sticle sau inapoi in damigeana spalata.
Fructele le putem pastra in borcane peste care turnam putin lichior si le capsam si mai tarziu le putem folosi la diverse preparate.

visinata-5

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • PirateGirl Mina

    13/07/2014 at 20:10

    Buna ziua. Va rog sa-mi lamuriti 2 lucruri.
    1. Eu am doar tuica buna de 40% dupa cum a-ti folosit la aceasta reteta si nu am rachiu sau vodka si nici alcool. Pot folosi doar tuica…si voi folosi 1kg de tuica in acest caz?
    2. Iar dupa cele 2 saptamani in perioada finala cand se lasa visinata la macerat, n-as putea lasa visinele in visinata cum vad la toata lumea in jur? Ce importanta ar avea daca le scot,.., pt ca observ ca ei le folosesc la prajituri direct din visinata.
    Multumesc.

    • bucatareselevesele

      13/07/2014 at 21:33

      Buna . Poti folosi si tuica buna de 40 grade linistita si da 1 litru folosesti. Daca foloseai alcool dublu rafinat ar fi trebuit sa indoiesti cu apa sa mai diluezi taria lui 🙂 . Poti sa lasi in visinata visinele dar le si poti scoate si pune in borcanele mai mici sa iti fie la indemana oricand, cel putin eu asa am facut si cu ciresele amare si cu visinele.

  • www.Băuturi.ro

    11/05/2017 at 15:51

    Super reteta, o sa incerc si eu anul acesta, mai ales ca in sfarsit am gasit un loc de unde pot lua alcoolul mai ieftin.

  • Geanina

    03/07/2017 at 10:42

    Am urmat rețeta d.voastra, însă am observat ca vișinele mele au inceput sa fermenteze, siropul este bun la gust, nu este acru.Ce sa fac, sa mai aduc alcool sau trebuie runcata compoziția?

    • Loredana

      20/07/2017 at 19:54

      Cred ca intre timp ai rezolvat problema. Eu as fi scos fructele din sirop ca sa nu il afecteze. Probabil visinele nu au fost foarte coapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.