Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piept de pui in sos vanatoresc

Piept de pui in sos vanatoresc

Aveam cumparat un pui crescut la tara, de la care pieptul l-am pus deoparte pentru a pregati acest Piept de pui in sos vanatoresc, si din restul am pregatit o ciorba de pui cu tarhon si o friptura cu maghiran.

Am pus la treaba cu mari emotii noul aparat Multicooker cu gatire la presiune de la Heinner pentru a prepara acest Piept de pui in sos vanatoresc. Am fost foarte incantata de la prima utilizare. E adevarat ca am avut ceva emotii dar s-au dovedit a fi nefondate. Aparatul se foloseste foarte usor si timpii de gatire sunt scurtati.

Si dupa cum ziceam daca tot aveam pieptul de pui si niste bureti de roua ar fi fost pacat sa nu profit de acest moment si sa gatesc acest fel de mancare, care cu Multicooker cu gatire la presiune de la Heinner este o joaca. Si unde mai pui ca nu trebuie sa spalam zeci de vase si cratite daca folosim acest multicooker.

Piept de pui in sos vanatoresc

Dupa cum va anunta si colega mea de blog, am inceput o colaborare frumoasa cu cei de le Heinner in care vom folosi si testa unele aparate de la ei, dar si pentru voi am pregatit surprize frumoase. Stati cu ochii pe noi pentru a vedea noutatile. Personal imi doresc foarte mult sa incerc cat mai curand si MASINA PASAT ROSII HEINNER HMP-1340WH pentru a pregati un delicios preparat cu midii si rosii din gradina proprie.

Piept de pui in sos vanatoresc – Ingrediente

1 piept de pui dezosat
2 linguri ulei de masline
60 g unt
250 g bureti de roua( sau orice alt tip de ciuperci)
1 ceapa de marime medie
2 linguri faina
100 ml vin alb
2 linguri coniac
125 ml supa de carne sau de legume( daca nu aveti folositi apa)
100 g rosii
patrunjel verde proaspat tocat marunt
sare, piper

Garnitura Orez

1 cana orez
2 cani apa
1 lingurita unt
sare

ingrediente

Piept de pui in sos vanatoresc – Preparare

Pieptul de pui se tamponeaza bine cu servete de hartie pentru a fi uscat si se condimenteaza cu sare si piper.

Ceapa curatata si spalata se taie cat mai marunt. Ciupercile se curata si se taie felii( eu am folosit bureti de roua ). Se oparesc rosiile se trec prin apa rece, se decojesc si se taie cubulete.

Pregatim multicooker-ul pentru a incepe sa gatim. Alegem programul Saute, progam ce functioneaza fara capac pentru praji carnea si a cali legumele.
Am ales progamul saute, turnam in vas uleiul de masline si untul si lasam sa se incinga. Prajim pieptul de pui pe ambele parti pana se rumeneste frumos.

prajire piept


Cand carnea s-a rumenit se scoate deoparte si punem la calit ceapa taiata marunt impeuna cu ciupercile timp de circa 5 minute. Adaugam faina si amestecam bine dupa care turnam vinul, coniacul si supa. Rosiile taiate se adauga peste ciuperci se condimenteaza cu sare si piper si lasam sa fiarba circa 8 minute.

sos cu rosii

In acest moment oprim programul Saute, gatire fara capac si trecem la programul Poultry( carne de pasare). Adaugam la sosul existent in vas bucatile de piept de pui. Punem capacul pe vas se inchide si butonul de deasupra se suceste pe pozitia de etansare pentru ca vasul sa gateasca la presiune si pornim gatirea in modul Poultry( eu am ales manual timpul de gatire de 15 minute).

program poultry

Dupa cele 15 minute aparatul se opreste si mutam butonul pe pozitia de evacuare aburi pentru a putea deschide capacul vasului Multicooker.
Se scoate continutul in alt vas unde il vom tine la cald pana pregatim garnitura de orez.

Piept de pui in sos vanatoresc

Punem in vasul de gatire 1 parte de orez alb, 2 parti de apa ( masura este aceeasi si pentru orez si pentru apa!), 1 lingurita cu unt si condimentam cu sare. Inchidem vasul cu capacul, etansam vasul si selectam programul White Rice( orez alb). Aparatul incepe sa gateasca. In 14 minute avem garnitura perfecta de orez.

program orez

Se serveste acest Piept de pui in sos vanatoresc cu garnitura de orez presarat cu patrunjel verde.
Acest preparat il puteti pregati si in tigaia clasica, doar ca timpul necesar gatirii este mult mai lung. in decurs de maxim 35 minute am avut si fel principal si garnitura cu Multicooker cu gatire la presiune de la Heinner.

Piept de pui in sos vanatoresc

Daca doriti si voi sa achizitionati acest aparat il gasiti la magazinele partenere Heinner.

multicooker

Descriere Multicooker cu gatire la presiune HPCK-6IX

Gata cu gatitul obositor si cu orele intregi petrecute in bucatarie! Cu multicookerul HEINNER HPCK-6IX pregatesti fara efort orice fel de mancare iti doresti. Aparatul vine cu o noua modalitate de gatire, sub presiune, care te ajuta sa pastrezi nutrientii si aromele ingredientelor, dar mai ales sa gatesti mult mai rapid decat daca ai folosi plita obisnuita.

Cu o capacitate neta de gatire de 3.8L, aparatul este suficient de mare incat sa iti permita sa pregatesti cantitati considerabile de mancare delicioasa pentru tine si cei dragi.

Retete cu pui

Aparatul vine cu un vas detasabil antiaderent cu invelis din teflon, usor de utilizat si de curatat, chiar si la masina de spalat vase

15 programe presetate (pentru fiert, prajit si gatit la aburi, supe, supe crema, ciorbe, preparate din diverse tipuri de orez, terci, mamaliga, inclusiv program slow cook)

Piept de pui in sos vanatoresc

Ai de ales intre 15 programe presetate pentru fiert, prajit sau gatit la aburi. De la diverse tipuri de carne, legume, fructe de mare, pana la supe, ciorbe, orez, terci, mamaliga sau deserturi, poti prepara orice.
De asemenea, folosind programul “slow cook” si te poti bucura oricand de o mancare sanatoasa. Gatite la temperaturi reduse, preparatele pastreaza in intregime vitaminele si mineralele ingredientelor si sunt mult mai gustoase si sanatoase.


Programul “CONGEE” vine, de asemenea, cu o alternativa simpla si eficienta la gatitul conventional. Trebuie doar sa adaugi ingredientele pentru supa crema, piure, terci sau mamaliga in aparat, sa setezi programul, iar multicookerul se va ocupa de restul, pentru ca la final sa poti savura in voie preparatele delicioase.

Gateste usor retete cu pui cu multicookerul Heinner

Personalizeaza programul de gatire asa cum vrei tu! Cu multicookerul HEINNER HPCK-6IX, ai posibilitatea de a seta presiunea si si timpul de preparare dupa bunul tau plac.

Ai la dispozitie 3 trepte de presiune: mica, medie si mare, in functie de reteta pe care ti-ai propus sa o pregatesti si timpul disponibil. Presiunea este distribuita rapid, uniform si in profunzime in interiorul vasului, pastrand in acelasi timp toate vitaminele si mineralele atat de necesare.

Multicooker Heinner

Presiunea in exces poate fi eliminata prin prin rotirea butonului de pe capac, care elibereaza aburul din interiorul vasului. Astfel, ai control suplimentar asupra aparatului, dar si siguranta sporita.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram