Si aceasta Ciorba de pui cu tarhon este printre preferatele noastre.
Ciorba se pregateste rapid, este satioasa si delicioasa. Va recomandam sa incercati si voi Ciorba de pui cu tarhon sau sa rasfoiti si alte Retete cu Supe si Ciorbe, poate veti gasi ceva pe placul vostru.
O alta Ciorba deosebita pregatita in ardeal, este Ciorba Ardeleneasca.
Ingrediente Ciorba de pui cu tarhon:
500 g aripioare, gat de pui
250g morcovi
1 radacina patrunjel
300 g cartofi
1/2 telina
1 ceapa mica
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel verde
1 lingura de bors magic
1 lingurita tarhon uscat pus la inmuiat intr-o lingura de otet(daca avem proaspat folosim circa 1/2 legatura)
sare dupa gust
2 galbenusuri de ou
300 g smantana
1 lingura unt
2 linguri ulei
Preparare Ciorba de pui cu tarhon:
Taiem aipioarele curatate in doua, idepartam capetele, gaturile le taiem in doua sau 3 bucati si le punem la fiert in circa 3 l apa rece impreuna cu 1 lingura de sare. Lasam sa fiarba la foc mic si spumam cu spumiera spuma ce se formeaza. Cat timp carnea fierbe legumele (ma refer la morcovi, patrunjel, si telina) se curata, spala si se taie cubulete sau rondele.
Incingem untul impreuna cu uleiul si calim legumele. Cartofii se curata, spala si se taie cubulete lasandu-i in apa rece.
Tarhonul uscat il inmuiem intr-o lingura de otet intr-un paharel pana il vom folosi (daca aveti la indemana tarhon proaspat nu trebuie decat sa il spalati si sa il taiati marunt).
Cand carnita de pui este fiarta mai bine de jumatate, adaugam legumele calite lasand sa fiarba mai departe la foc mic.Adaugam acum si ceapa data pe razatoarea fina.
Cand legumele sunt fierte adaugam cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba si acestia impreuna cu frunzele de leustean si patrunjel.
In timp ce cartofii fierb pregatim maiaua cu care vom drege ciorba.
Intr-un vas punem cele 2 galbenusuri de ou si le amestecam cu smantana pana se omogenizeaza. Cand cartofii sunt fierti adaugam 1 lingura de bors magic si lingurita de tarhon la ciorba si lasam sa dea din nou in clocot. Se mai drege ciorba cu sare daca e nevoie. Din supa fierbinte adaugam la maia putin cate putin amestecand continuu pana aceasta compozitie ajunge la temperatura ciorbei.
In acest moment turnam maiaua la ciorba si lasam sa dea un clocot.Indepartam frunzele de leustean si patrunjel si ciorba poate fi savurata !
Pofta Buna !