Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui cu lamaie

pui cu lamaie< Pui cu lamaie >
Pui cu lamaie, reteta culinara. Pui cu lamaie reteta. Pui cu lamaie si sos dulce acrisor.Pui la cuptor. Pui in sos de lamaie. Retete cu carne de pui.

Am primit spre testare o cratita emailata din fonta, de culoare rosie si foarte grea. Pot sa va spun ca este tare practica, am folosit-o atat pe flacara de la aragaz cat si in cuptorul electric si s-a comportat foarte bine!!
Se curata foarte frumos doar cu buretele si detergent de vase fara a fi nevoie sa depuneti niciun efort.
In site-ul Ceaune de fonta  gasiti o gama variata de produse din fonta emailata , cam greu sa ta hoatarasti pe care sa le alegi !!
Am ales sa pregatesc in ea un delicios pui cu lamaie, reteta o gasiti mai jos!!
Va recomand sa-l incercati daca va plac mancarurile dulci acrisoare.

pui cu lamaie

Pui cu lamaie-Ingrediente

carne de pui( pulpe, aripi)

Marinada
zeama de la o lamaie mare
o lingura miere de albine
150 ml vin alb
2 linguri sos de soia
4 catei de usturoi, tocati
sare
3 catei de usturoi
felii de lamaie
Garnitura
orez basmati la pungulita
ceapa verde

Pui cu lamaie- Mod de preparare

Carnea portionata se sareaza.
Intr-un bol amestecam zeama de lamaie cu vinul, mierea, sosul de soia si usturoiul tocat. Punem in marinada bucatile de pui si le lasam circa 15 min. In cratita de fonta emailata punem 2-3 linguri ulei de masline, scoatem carnea din marinada si le rumenim usor pe ambele parti.
Scurgem o parte din grasime lasata in cratita, turnam deasupra marinada, adaugam 3 catei de usturoi intregi si introducem cratita in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 40-45 min sau pana ce carnea e patrunsa si sosul capata consistenta.
Pentru garnitura fierbem in apa cu sare orezul basmatti.
Se serveste cald cu garnitura de orez si ceapa verde tocata!!

133 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.