Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui cu Mazare- Zoldborsos Csirke









Ingrediente :

1 bucata pui ( circa 1kg – 1.3 kg )
400 gr mazare verde (eu am folosit congelata)
300 gr ciuperci champignon( sau ciuperci de la conserva )
100 ml ulei
2 linguri faina
1 legatura patrunjel verde
1 crenguta busuioc proaspat ( eu am folosit 1 lingurita busuioc uscat)
sare, piper macinat

Preparare :

Sa vedem ce avem de facut ….In primul rand portionam puiul , il condimentam cu sare si piper si il lasam sa stea asa pentru circa 20 minute . In acest timp curatam ciupercile , le spalam si le taiem fasii. Patrunjelul verde il tocam marunt , la fel procedam si cu busuiocul proaspat daca avem .
Uleiul il punem sa se infierbante si prajim pe el bucatile de pui , adaugam langapuiutul rumenit ciupercile taiate si mazarea lasand sa se caleasca impreuna cam 2-3 minute apoi turnam apa , cat sa acopere carnita (ca mancarica aceasta sa fie mai gustoasa as recomanda ca in loc de apa sa folositi supa de carne ) si lasam sa fiarba la foc domol acoperit pana carnea se inmoaie.Adaugam la sfarsit patrunjelul tocat si busuiocul , presaram totul cu 2 linguri faina si lasam sa dea 1 clocot sau 2.
Se servete cu orez sau cu paste fainoase .

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page