Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Racituri de pui Piftie pui-Kocsonya





Cum vremea s-a racit brusc si aveam in congelator cateva gheare de pui de casa m-am pus sa pregatesc racituri ,ca tare pofta ne-a fost. Nu am obtinut o cantitate mare ,numai cat sa ne astamparam pofta .

Ingrediente :

12 bucati gheare pui
1 bucata os de la pieptul de pui si pielita (carnea am folosit-o la snitele :)) )
2 capatani usturoi
1 lingura piper
sare dupa gust
amestec de legume mexican
3 ficatei pui

Preparare :

Ghearele de pui bine curatate si spalate le punem la fiert in 3 litri apa rece. Adaugam 1 lingura rasa sare si lasam la fiert la foc mic impreuna cu cele 2 capatani de usturoi curatate de primul rand de invelis de foite si 1 lingura de piper . Se lasa la fiert pana scade lichidul la jumate din cantitatea initiala . Daca mai e nevoie se adauga sare dupa gust ( dar nu prea multa caci riscati sa nu se inchege racitura ). Separat am fiert niste legume din amestecul mexican . Separat am fiert si 3 ficatei de pui . Din racitura am scos ghearele de pui si am strecurat lichidul.
In boluri de plastic am pus cateva linguri de legume fierte si cate o bucata de ficat iar peste ele am pus un pic de zeama . Am lasat bolurile la rece sa se inchege racitura dupa care am asezat deasupra cateva gheare de pui si am completat cu restul de lichid ramas. Am pus din nou bolurile la rece pana s-a inchegat racitura.
Continutul bolului l-am rasturnat pe o farfurie si am servit cu zeama de lamaie .

Pofta Buna !!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.