Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort „Rasarit de soare”









Un tortulet rapid ce nu necesita coacere si deosebit de gustos. Se poate prepara si cu alte fructe .

Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente.

Ingrediente :

500 gr branza dulce vaca (scoaca)
3 galbenusuri ou
250 ml frisca hulala
1 lingura smantana
250 gr zahar praf
140 gr margarina Rama
2 pachete gelatina fina alb maruntita (adica 20 gr )
1 pachet gelatina pentru torturi transparent
1 pachet gelatina pentru torturi rosu

Preparare :

Branza o pasam  ( eu nu am pasat-o, dar daca aveti rabdare sa o pasati tortuletul iese mult mai fin …. la textura ) . Branza o amestecati cu zaharul praf, cele 3 galbenusuri de ou si 140 g margarina Rama cub  (sau unt ). Separat batem spuma cei 250 ml frisca si cand acesta incepe sa se ingroase adaugam 1 lingura de smantana ( smantana intareste frisca si asa nu avem nevoie de intaritor) si continuam mixarea pana frisca este batuta. Frisca se adauga la amestecul de branza si amesteca usor pana la omogenizare. In 100 ml apa punem cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat , apoi o incalzim usor (fara sa fiarba !!!! ) si o adaugam la crema de branza.La crema de branza am adaugat si bastonase de ciocolata , dar este optional … puteti adauga daca va place stafide … Amestecam pana se omogenizeaza apoi amestecul il turnam intr-o forma de tort rotunda in care am pus folie de plastic in prealabil.
Prunele le vom taia in jumate apoi ,fiecare jumatate o taiem din nou pe lungime in doua si ornam suprafata tortuletului. Gelatina pentru torturi , o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste prunele frumos aranjate ( gelatina transparenta am pus-o pe mijloc iar cea rosie pe margini ). Dam forma cu tortuletul la rece pentru cateva ore bune (de preferat ar fi sa il lasati de pe o zi pe alta la rece ! ) dupa care se poate felia si servi .

Pofta Buna !!!

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Miha

    17/10/2009 at 12:24

    Super tortulet!

    Arata foarte bine noua fata a blogului! 🙂

  • Gateste Inteligent

    17/10/2009 at 12:48

    Salut,

    Vreau sa iti spun ca ne plac foarte mult retetele gatite de tine si ne-ar face placere sa faci parte din pasionatii de gatit de pe GatesteInteligent.ro. Daca doresti sa iti publicam retetele pe GatesteInteligent.ro este deajuns sa completezi formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/inscrie-blog.html .

    Iti multumim,
    Adrian T

  • Alina

    20/10/2009 at 15:19

    O raza… cat de mica…mai este si pentru mine?
    Sa nu ma pui sa-l fac … ca s-ar putea sa-l mananc pe tot si-o sa ma ai pe constiinta 😛

  • Leila

    20/10/2009 at 22:42

    🙂 ba ! de unde atatea raze :)) poate doar nori :))

    Promit ca din norisori iti pun deoparte 😀 :))

  • Leila

    25/10/2009 at 23:20

    Multumim Miha !

  • Camelia

    07/04/2015 at 22:34

    ce inseamna ” branza scoaca” si ca se „pasireaza branza”?

    • Liana Liana

      08/04/2015 at 23:57

      Camelia, Scoaca este branza proaspata facuta din lapte acru . Lapte acru este laptele dulce pus la acrit din care se face branza , sau altfel spus scoaca. Pasiratul este o greseala de a mea , imi cer scuze am corectat. Am vrut sa spun : branza se paseaza – adica se trece prin sita, se zdrobeste, marunteste ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *