Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftele cu Mozzarella

Chiftele cu MozzarellaIdeea acestor  Chiftele cu Mozzarella a pornit de la reteta de baza a chiftelelor. Nu prea se arunca ai mei in vant dupa chiftelele clasice… .

Asa a luat nastere aceasta alternativa. Am imbracat jumatati de Mozzarella Fresca cu compozitie de chiftele. Si bine am facut! Au fost foarte apreciate aceste Chiftele cu Mozzarella de catre cei care au gustat la fel ca si Chiftelele Umplute !!!

Va invitam sa rasfoiti si alte retete interesante cu branzeturi la sectiunea, Retete Delaco !

Ingrediente Chiftele cu Mozzarella

500 g carne de porc tocata
2 catofi de marime medie
1 felie de paine alba
4 oua
4 catei usturoi
sare, piper dupa gust
1 lingurita boia iute (optional)
4 bucati Mozzarella Fresca (2 pachete)
faina, pesmet
ulei pentru prajit

Alte ingrediente Chiftele cu Mozzarella

Salata verde sau mix de salata
otet balsamic

Preparare Chiftele cu Mozzarella

Cartofii se curata, spala si taie in patru dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Painea se pune la inmuiat in apa rece. Usturoiul se curata si se piseaza. Mozzarella se scoate din amlaj si se taie in doua.

Cand cartofii au fiert se scurg si cu furculita se paseaza. Se adauga la carnea tocata impreuna cu painea stoarsa bine si maruntita intre degete.

Adaugam usturoiul si condimentam cu sare si piper dupa gust. Adaugam la final 1 lingurita de boia iute (este optional). Se amesteca pana se omogenizeaza.

Luam din compozitia de chiftele o apalatizam putin si in mijloc punem o jumatate de mozzarella. Invelim mozzarella in compozitia de chiftele. Sa fie bine acoperit si unfiorm. Procedam la fel si cu restul de carne si mozzarella.

Chiftele cu Mozzarella

Cele 2 oua ramase se condimenteaza cu sare si cu o furculita se bat. Chiftelele umplute se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se scot pe servete de hartie sa se scurga surplusul de grasime.

Pe farfurii punem cate o mana de Mix de Salata, stropim cu otet balsamic si deasupra asezam cate o Chiftea cu Mozzarella.  Se servesc calde cu salata, dar se poate asocia alaturi foarte bine un Sos de Maioneza Fiarta cu Aroma de Usturoi.

Pofta Buna !!!

 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.