Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftelute Marinate

INGREDIENTE :
500 g carne tocata ( de preferat vita , manzat dar merge si cea de porc sau pasare ),
2 bucati ceapa,
2 oua,
1/2 legatura patrunjel verde,
sare,piper,
3-4 linguri faina,
1-2 linguri zahar,
1 foaie dafin,
300 ml bulion(suc de rosii),
200 ml apa,
150 ml ulei,

PREPARARE:

Ceapa se curata si taie marunt.Patrunjelul verde il tocam fin. La carnea tocata adaugam 1 ceapa taiata ,cele 2 oua,patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Din aceasta compozitie formam chiftele pe care le dam prin faina .Punem uleiul la incins si prajim chiftelele pe ambele parti . Le scoatem dupa ce sunt prajite si le punem deoparte pana terminam de prajit toate chiftelutele.
Dupa ce am terminat de prajit chiftelele in uleiul ramas adaugam restul de ceapa taiata pe care o vom cali pret de cateva secunde. Turnam peste ceapa calita bulionul si apa apoi asezam inapoi in vas chiftelutele si 1 foaie de dafin. Condimentam cu
sare,piper macinat si 1-2 linguri de zahar in functie de gustul fiecaruia. Lasam sa fiarba chiftelutele pana sosul scade si se ingroase putin.
Se serveste alaturi de pireu de cartofi .


Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.