Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cotlet de Porc la Cuptor cu Cascaval

cotlet-de-porc-la-cuptor-cu-cascavalDe snitele nu aveam pofta am stat pe ganduri putin si am hotarat sa pregatesc Cotlet de Porc la Cuptor cu Cascaval. Punem cotletul in straturi cu cascaval si smantana. Normal, am ales cel mai bun cascaval, Cascavalul Afumat – Delaco pentru prepararea acestei retete. A iesit un preparat pe cinste. Va recomand cu drag sa incercati acest preparat, Cotlet de Porc la Cuptor cu Cascaval cat de curand. Acest preparat se poate servi la zile festive, la masa de Paste sau cea de Craciun si de ce nu chiar si la Revelion. Va recomandam sa rasfoiti  Retetele Delaco, unde veti gasi multe alte retete ce cu siguranta vor fi pe placul vostru.

Ingrediente Cotlet de Porc la Cuptor cu Cascaval

500 g cotlet de porc
400 g smantana fermentata
300 g cascaval afumat
sare, piper dupa gust
unt

Preparare Cotlet de Porc la Cuptor cu Cascaval :
Cotletul de porc feliat se subtiaza intre pungi ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin cascaval ras pe razatoarea mica incat sa fie acoperit bine. Intr-o tava cu dimensiunile de 27 x 17 cm tapetata cu hartie de copt bine unsa cu unt,  punem 2 bucati de cotlet, deasupra punem cateva linguri generoase de smantana pe care apoi o intindem peste bucatile de carne si continuam asa pana epuizam cotletele. Ultimul strat va fi unul de smantana si cascaval razuit. Presaram putina sare si punem tava acoperita cu folie de aluminiu in cuptorul preincalzit pentru circa 40 minute dupa care scoatem folia si lasam sa se rumeneasca frumos. Se incearca carnea cu o furculita (daca se patrunde usor putem da deoparte folia sa se rumeneasca, daca nu o mai lasam putin).

cotlet-porc-cuptor-cascaval

Se serveste alaturi de garnitura de orez, sau cartofi piure sau de ce nu, alaturi de Cartofi Dauphinoise

Va recomand sa o serviti cu o salata de sezon.

[amd-yrecipe-recipe:7]

Pofta buna !

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *