Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mititei

Am avut in plus carne tocata de porc mai grasa si piept de rata salbatica. Nu am stat mult pe ganduri si am decis sa fac o pasta de mici (mititei)ca doar e mult mai bun ce isi face omul cu mana lui decat ce cumpara….. Rezultatul a fost pe masura. Au iesit niste mititei super buni, zemosi ….  Va recomand sa incercati si voi. Cu siguranta o sa renuntati sa mai cumparati pasta gata pregatita.

Ingrediente:
400 g carne porc tocata,
300 g piept de rata(poate sa fie si carne vita, vitel, eu am folosit ce am avut la indemana),
4 catei usturoi,
1 lingurita boia iute,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/2 lingurita cimbru macinat,
sare, piper dupa gust,
250 ml apa minerala(sifon),

 Preparare:
Carnea de porc , impreuna cu pieptul de rata l-am dat prin masina de carne de 2 ori(am folosit ciurul mai maricel). Usturoiul l-am curata si pisat, apoi l-am frecat cu 1/2 lingurita sare. Am adaugat la usturoiul pisat circa 50 ml apa ca sa il dizolv putin apoi l-am turnat la carnea tocata. Am adaugat lingurita cu boia iute, cimbrul, lingurita cu bicarbonat de sodiu, sarea si piperul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin din apa minerala. Acoperim vasul si il lasam pana a doua zi la rece.

Cu mainile umezite in apa formam din compozitia rezultata mititeii ce urmeaza a fi prajiti la gratar sau in tigaie. Se servesc dupa preferinta fiecaruia cu mustar, ketchup sau cu mujdei de usturoi.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...