Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornulete cu magiun si migdale

Cornulete cu magiun si migdale
Cornulete cu magiun si migdale.Cum se pregatesc cornuletele fragede cu magiun si migdale. Cele mai bune cornulete cu magiun si migdale. Cornulete fragede umplute cu magiun de prune si fulgi de migdale. Aluat fraged pentru cornulete.

Cornulete cu magiun si migdale-Ingrediente

Aluat
700 g faina
200 g untura
5 linguri smantana
( poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus
depinde si de faina folosita)
3 galbenusuri ou
1/2 plic praf de copt
5 linguri zahar
2 prafuri sare
2-3 plicuri zahar vanilat
coaja razuita de lamaie

Umplutura
magiun de prune
migdale maruntite
fulgi de migdale
2 galbenusuri pentru uns

Cornulete cu magiun si migdale-Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, adaugam cei 200 g untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana( daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1-2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de la o lamaie.
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale.
Sau daca aveti la indemana un robot de bucatarie puneti toate ingredientele in el si ii dati drumul pentru 2 min. Va iesi un aluat super fara prea mare bataie de cap :).
Acest aluat nu trebuie tinut la frigider inainte de a fi folosit .
Intindem aluatul in foi rotunde cu diametrul de 26 cm pe care le taiem in 8 triunghiuri egale .
Asezam in capatul mai lat cate o lingurita de magiun, presaram cateva bucatele de migdale (puteti folosi si nuci ), dupa care rulam formand cornuletul.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se presara deasupra cu fulgi de migdale.
Se coc la foc potrivit pana se rumenesc usor.
Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat .
Sunt foarte, foarte fragede si bune !!!

Cornulete cu magiun si migdale

10 Shares

Recent Comments

Comments are closed.