Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei pentru Umplut la Borcan

Ardei pentru Umplut la BorcanArdei pentru Umplut la Borcan

De multe ori avem pofta de ardei umpluti si in plina iarna, dar preturile sunt foarte mari si sincer, nici nu au acelasi gust ca cei autohtoni, asa ca anul acesta am pus vreo 70 de ardei grasi pentru umplut in borcane cu bulion (suc de rosii).

Stiu unii dintre voi ii pun la congelator, dar parca nu au acelasi gust. In acest fel si sucul de rosii nu se pierde, se va folosi la fierbere. Iata metoda noastra de a conserva ardeii.

Va recomand sa incercati si Mere Rase la Borcan, fara conservanti si fara zahar, dar si Dovleac la Borcan Conservat la Rece, si o reteta foarte apreciata de noi, Ardei Capia Copti la Borcan.

Ingrediente Ardei pentru Umplut la Borcan :

30 bucati ardei gras
borcane de 1,6 l (intr-un borcan mie mi-au intrat 15 bucati)
3 l suc de rosii (bulion)
sare

Preparare Ardei pentru Umplut la Borcan :

Punem apa la fiert cu sare. Ardeii ii curatam de cotor si seminte ca in imagine si ii oparim cateva secunde in apa clocotinda pana se inmoaie putin.

preparare-ardei-pentru-umplut-11

Le lasam sa raceasca si apoi le punem tot cate trei sau patru una in alta dupa care le asezam in borcane cu gura in sus. In acest timp punem bulionul (sucul de rosii) la foc sa dea in clocot.

Cand clocoteste il turnam peste ardeii asezati in borcane. Capsam borcanele, le punem la sterilizat in baie de apa pentru 15 minute dupa care le punem intre paturi pana a doua zi.

Ardei pentru Umplut la Borcan
(Daca nu vreti sa mai stati dupa sterilizat puteti pune putin salicil sau praf conservant in sucul de rosii fierbinte si apoi borcanele capsate le puneti intre paturi pana a doua zi)

Sa aveti Spor la conservarit ! Speram ca aceasta reteta sa fie pe placul vostru!

 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *