Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de Caise Intregi- Sargabaracklekvar

INGREDIENTE:
11 kg caise coapte,
3 kg zahar,
2 linguri salicil ( praf conservant),

PREPARARE:

Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii rupem in doua. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele desamburite le punem in cratita pe foc mic si amestecand mereu le lasam sa fiarba pana scade cantitatea de caise cel putin doua degete.
In acest moment adaugam cele 3 kg zahar( de obicei la fiecare kilogram de fruct adaug 300 gr zahar ) si lasam sa fiarba dulceata inca aproximativ 5 minute. Adaugam cele 2 linguri salicil (sau praf conservant ,la 5 kg fruct adaug 1 lingura de conservant) ,amestecam pana se dizolva ,apoi asezama dulceata in borcanele. Capsam borcanelele si le intoarcem cu gura in jos si le lasam asa pana la racire dupa care le asezam in camara pe raft .

Pofta Buna !!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Ana

    21/06/2009 at 00:12

    Ce minunatii faceti voi dragutele mele dragi :* As avea o intrebare, de ce se pun borcanele cu fundu in sus? as vrea sa fac si eu dulceata dietetica si o sa le pun si eu asa Pupici si o duminica placuta!

  • vilo13

    21/06/2009 at 13:02

    Gustos … =P~
    Vreau şi eu :X

  • Liliana

    21/06/2009 at 20:33

    Gata, am vazut ca ai facut multe, nu mai scapi fara sa treci unul si pe numele subsemnatei…;)

  • Anonymous

    04/07/2012 at 15:45

    Buna…vreau sa încerc şi eu dulceaţa de caise….am şi eu o întrebare: unde se poate găsi acest conservant,salicil?
    Mulţumesc mult şi felicitări pentru blog!

    • Lory

      04/07/2012 at 16:35

      Buna,
      In Oradea se gaseste in orice magazin alimentar …e reteta cilegei mele.De exemplu la mine in Barlad nu gasesc asa ceva …dar il poti inlocui cu, conservantul de la doctor oetker….sau poti sa fierbi (scazi) mai bine dulceata si nu mai pui nici un fel de conservant .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *