Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de Capsuni cu Sampanie

Dulceata de Capsuni cu Sampanie

Dulceata de Capsuni cu Sampanie va garantez ca este o delicatesa. Daca  preparati  Dulceata de Capsuni cu Sampanie sunt sigura ca veti renunta la reteta clasica.  Sampania se poate inlocui cu un vin alb sau rose, demi sec sau demi dulce. Urmatoarea tura care va fi in curand pusa in aplicare voi folosi un vin rose … Pana atunci eu va doresc mult spor la gatit !

Ingrediente Dulceata de Capsuni cu Sampanie:
750 capsuni
250 ml sampanie demidulce (putem folosi chiar si sampanie  Demi Sec)
1 kg zahar gelifiant Margaritar

ta de Capsuni cu SampaniePreparare Dulceata de Capsuni cu Sampanie:

Curatam capsunile de codite,le spalam si le lasam la scurs dupa care le taiem felii. Le punem intr-o cratita cu sampania si zaharul gelifiant si le punem la foc. Le lasam sa fiarba la foc mare timp de 3 minute de cand incepe sa dea in clocot. Aveti  grija, nu plecati de langa cratita caci la inceput  face multa spuma si riscati sa va dea pe langa… .

ta de Capsuni cu Sampanie
Amestecati continuu in cratita pe parcusul a celor 3 minute cat fierbeti dulceata de capsuni. Luati de pe foc, turnati in borcanele dulceata, capsati cu capace si  rasturnati  borcanele pentru 5 minute cu capacul in jos. Dupa ce au trecut cele 5 minute le intoarceti, le asezati  in dunst  uscat (intre paturi), pana a doua zi.

ta de Capsuni cu Sampanie

Nota : Daca nu aveti la indemana zahar gelifiant, puteti  folosi zaharul tos si gelatina. Gelatina se va pune in dulceata chiar la final dupa ce am luat dulceata de capsuni de pe foc. Puneti  gelatina (mai exact la cantitatile de mai sus date folosim circa 25g-30 g) la inmuiat in circa 100 ml vin sau apa rece apoi incalziti usor  fara sa fierbeti  dupa care turnati la dulceata de capsuni luata de pe foc  si amestecati  pana se incorporeaza. De aici procedati  la fel ca in cele descrise mai sus in reteta.

ta de Capsuni cu Sampanie

Sa aveti Spor !!!!!!

157 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.