Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite cu Rom si Inghetata Caramel

clatite-cu-rom-si-inghetata-caramel
Clatite cu Rom si Inghetata Caramel
INGREDIENTE CLATITE :
1 ceasca cu faina,
3 oua,
2 cani cu lapte,
1 lingura zahar,
1 lingura unt,
50 ml Rom,
coaja razuita de la 1 lamaie,
1 praf de sare,
50 ml ulei,

INGREDIENTE INGHETATA:
6 oua,
250 g zahar,
1 l lapte,

PREPARARE :
Punem faina intr-un castron ,adaugam 1 ou intreg si 2 galbenusuri,zaharul, untul,romul,sarea si coaja de lamaie razuita. La aceasta compozitie adaugam treptat laptele si amestecam energic sa nu ramana cocoloase ( eu am spus in reteta 2 cani cu lapte , se va adauga mai mult sau mai putin in functie de grosimea aluatului obtinut care nu trebuie sa fie foarte subtire ). Dupa ce am obtinut compozitia de clatite , albusurile ramase le batem spuma si le adaugam la compozitie . Amestecam usor sa se omogenizeze si dam compozitia la rece pana pregatim inghetata.
Inghetata:
Cele 6 galbenusuri de ou se freaca cu 100 g zahar pana acesta se topeste. Restul de 150 g zahar il punem la caramelizat apoi cu putina apa fierbinte il vom stinge (aproximativ 50 ml apa). Adaugam si laptele in acest moment lasand pe foc pana zaharul caramelizat se topeste. Punem deoparte laptele caramelizat sa raceasca si cand e racit il adaugam treptat la galbenusurile frecate.Punem vasul cu aceasta compozitie pe foc si amestecand mereu il fierbem pana crema capata consistenta unei smantani . Lasam crema sa raceasca dupa care o punem la congelator pentru 2 ore macar ( eu am tinut-o o noapte intreaga caci m-a apucat preparatul inghetatei la ora 23 ).
Fiind acum si cu inghetata preparata si bine racita , ne apucam de copt clatitele ,dar nu inainte de a adauga si 50 ml ulei la compozitie. Scoatem la lumina Tigaia Magica de copt clatite , achizitionata de la Sarah Pop , amestecam compozitia , punem tigaia la incins ,si ne apucam de copt …
Acum am terminat si cu coptul clatitelor . Nu ne mai ramane nimic de facut decat sa umplem clatitele cu inghetata si sa le servim . Impaturim in patru clatita si cu un portionator de inghetata luam din inghetata si punem cate un glob sau doua in clatita. Deasupra gratinam clatita cu ciocolata topita si putem servi desertul .

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...