Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite Gundel- Clatite cu nuca si visine

clatite-gundel
Si daca tot am inceput seria clatitelor , iata azi va prezint o noua reteta cu clatite.O combinatie reusita intre nuca , visine, stafide, care cu siguranta nu o veti uita usor dupa prima degustare.

Clatite Gundel- Clatite cu nuca si visine
INGREDIENTE CLATITE :
12 linguri faina,
15 gr drojdie proaspata,
zahar vanilat (2 plicuri),
zahar 4 linguri,
3 oua intregi,
1 praf sare,
coaja de la o jumatate de lamaie,
aproximativ 50 ml ulei,
apa minerala sau lapte,

INGREDIENTE UMPLUTURA:

200 g nuca macinata,
o mana de stafide,
300 g visine desamburite,
100 g zahar,
2 pachete zahar vanilat,
coaja razuita de la o jumatate de lamaie,
o sticluta de esenta de rom,
100 ml lapte,

PREPARARE:
Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta , adaugam un praf de sare si o punem in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa ,nici prea fluida dupa care adaugam uleiul. amestecam si incepem sa coacem clatitele. Dupa ce sunt coapte ne ocupam de umplutura :
Amestecam intr-o cratita nuca, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, stafidele si esenta de rom.
Adaugam laptele , visinele desamburite si punem totul la fiert la foc mic amestecand mereu pana se ingroase compozitia. Adaugam coaja de lamaie razuita si amestecam pentru omogenizare. Se umplu clatitele cu compozitia rezultata si se impatura .Aceasta cantitate de umplutura e suficienta pentru aproximativ 6 clatite.Se pot servi ornate cu glazura de ciocolata,zahar pudra , frisca , dar putem servi clatitele flambate cu rom (eu am preferat aceasta varianta ).

Pofta Buna !

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.