Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite umplute cu branza si fructe

 

clatite-cu-branza-si-fructe
Consider clatitele umplute cu branza si fructe un dulce ce fac parte din categoria Deserturi rapide . De ce ?  Simplu ! Cand familia are pofta de un desert , imediat ma pun sa prepar cateva clatite . De aceasta data am facut clatite cu umplutura de branza si fructe , la care am mai adaugat si rahat . Puteti combina branza cu orice fruct de sezon , clatitele umplute astfel vor fi deliciul familiei voastre in orice anotimp . Puteti sa cititi si despre clatitele umplute cu nuca , clatitele din malai , clatitele umplute cu ciocolata si banane , sau daca vreti  clatitele umplute sa constituie un fel principal va putem oferi retete cu clatitele umplute cu carne clatitele umplute de post , tocanita cu clatite, torturi din clatite.  In concluzie clatitele
sunt la putere !

INGREDIENTE COMPOZITIE CLATITE:
12 linguri faina,
15 gr drojdie proaspata,
zahar vanilat (2 plicuri),
zahar 4 linguri,
3 oua intregi,
1 praf sare,
coaja de la o jumatate de lamaie,
aproximativ 50 ml ulei,
apa minerala sau lapte,

INGREDIENTE UMPLUTURA :
500 g branza dulce de vaca(scoaca cum se mai zice prin partile noastre ,dar putem folosi si urda care e bestiala daca avem asa ceva),
2 galbenusuri de ou,
zahar dupa gust,
2 plicuri zahar vanilat,
250 gr rahat ,
zmeura, coacaze(dar putem folosi orice combinatie de fructe in functie de sezon),

PREPARARE:
Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta , adaugam un praf de sare si o punem in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa nici prea fluida dupa care adaugam uleiul.
Incepem sa coacem clatitele fara a adauga in tava ulei deoarece in compozitie avem deja si tigaia de clatite folosita are suprafata antiaderenta si nu necesita surplus de grasime .


Dupa ce am copt clatitele trecem la pregatirea umpluturii . Amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana se omogenizeaza.
Ungem fiecare clatita cu aceasta compozitie de branza , peste presaram rahatul taiat cubulete si fructe.

Impaturim clatita si o punem deoparte trecand la umplerea celorlalte clatite.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

  • sarah

    12/07/2011 at 23:06

    arata tare bine clatitele.eu folosesc o tigaie normala dar de foarte buna calitate de la Tefal si sunt multumita de ea desi mi-ar place sa am o tigai doar pentru clatite pe care sa nu prajesc ceapa,peste ,bla ,bla.vise nene Iancule 🙂
    salivez la clatita ta desi am mancat clatite cu vreo 3 zile in urma.
    pupic si o seara minunata

  • gaby_d

    12/07/2011 at 23:12

    Moaaaaaa, o fi ea tigaia dar si clatitele-s magice :))).
    Foaaarte faine, ambele.
    Tot respectul pentru aceasta firma .
    Deasemeni si pentru voi.
    Somnic bun.

  • Anonymous

    12/07/2011 at 23:38

    doresc sa cumpar o tigaie magica si nu stiu cum ,ajutati-ma !

  • Leila

    13/07/2011 at 00:29

    Anonim , da click in postarea de mai sus pe cuvantul Sarah Pop ( cea de culoare portocalie ) si ea te duce direct la siteul de unde poti comanda tigaia . Pentru a putea sa comanzi trebuie sa iti faci cont acolo. Dupa ce ai contul facut intra la categoria dorita , in cazul tau la tigai si acolo vei gasi tigaia magica. O adaugi la cosul tau de cumparaturi , si restul e floare la ureche . Sa ai bafta !

  • Leila

    13/07/2011 at 00:31

    Sarah, merita investitia cu prisosinta ! Nu se compara a coace clatitele in tigaia universala …. Si eu am spus la fel initial , e bun si ce am , dar acum vad diferenta !

    Pupice

  • Leila

    13/07/2011 at 00:31

    Multumesc Gabitza ! Intr-adevar o firma ce se respecta si are produse de calitate !

  • Rocsy Ciobanu

    20/04/2012 at 15:22

    Yamiiiii mult prea delicioase..bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *