Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Crema de zahar ars

crema-de-zahar-ars-felie-1Crema de zahar ars

Ingrediente

1l lapte
8-9 oua
10 lg zahar
zahar vanilat bourbon
un praf de sare

zahar pentru caramel


Crema de zahar ars
Mod e preparare
Se topeste zaharul pana capata o culoare aramie cu care imbracam forma.
Separat preparam compozitia astfel:ouale zaharul si zaharul vanilat bourbon(contine pastaie de vanilie macinata) se mixeaza pana ce se dizolva tot zaharul.
Adaugam laptele amestecam bine si turnam compozitia in forma pregatita.


Se aseaza intr-o tava in care am turnat apa fierbinte si se tine la cuptor la 150 grade C pana ce s-a inchegat bine.
Dupa ce s-a racit se rastoarna  pe un platou.

Pofta Buna!!

100 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • madicuisine

    28/01/2012 at 10:35

    Ador consistenta cremei de zahar ars pregatita la bain-marie. E mult mai fina. Delicioasa!

  • Anonymous

    28/01/2012 at 11:37

    Arata super !!!!! felicitari ! Eu nu pot niciodata sa rastorn pe platou crema mea de zahar ars 🙁 🙁 … o sa fac exact cum scrie aici, sper sa ma pot lauda si eu cu crema …pe platou 🙂

    • Lory

      28/01/2012 at 22:35

      Imposibil sa nu o poti rasturna ,secretul e ca sa o faci la bain marine la foc potrivit (sa nu fiarba apa in tava ) si sa o lasi sa se raceasca bine in forma ,dupa aia sa o rastorni:)
      Sa ne spui cu ti-a iesit 🙂

  • Lulu

    28/01/2012 at 21:14

    Mmmmmm,ce-mi place!!!!
    pupici fetele!

  • zen1966

    25/05/2012 at 07:14

    Doooamne iti multumesc ca mi ai dat ochi ca sa pot admira tot ce e frumos!!!Uite asta e una din retetele pe care o sa le fac pt Duminica(pe langa rulada cu mascarpone si afine)!!!Fac poze si iti dau vesti ,pup

  • Grety

    26/04/2014 at 20:15

    ATENTIE! Laptele trebuie fiert in prealabil ca altfel se taie in prezenta oului crud. Eu o fac din 6 oua si iese.

    • LoredanaCarp

      08/05/2014 at 16:23

      Daca folosesti un lapte de la tarani, sigur ca trebuie fiert.Cel cumparat la cutie nu mai trebuie fiert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.