Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aripioare de pui cu ierburi aromate

Esti in criza de timp ? Iti recomandam aceste Aripioare de pui !

Ingrediente:
1 kg aripioare pui,
1 pachet condimente pentru friptura pui cu ierburi aromate de la Knorr,
1 punga magica pentru fripturi,
3 catei usturoi,
1 lingurita sare,
50 ml ulei,
800 g cartofi,
ulei pentru prajit,

Preparare:
Punem aripioarele curatate si spalate in punga magica si turnam deasupra condimentul cu ierburi aromate.

Inchidem punga cu dispozitivul de inchidere si il scuturam pana se amesteca aripiaoerele cu condimentele. Intepam pe o parte punga magica din loc, in loc cu un ac, o asezam intr-o tava si dam totul la cuptorul incalzit in prealabil. Lasam la cuptor pana aripioarele sunt frumos rumenite.
In timpul cat ele se rumenesc curatam cartofii,ii taiem cubulete si le punem sa fiarba in apa cu sare pe jumatate. Ii scurgem de apa,lasam sa se racoreasca si condimentam cu sare si verdeturi( eu am folosit patrunjel verde uscat, maghiran). Punem intr-o alta tava ulei circa 150 -200 ml si asezam in ea cartofii condimentati pe care ii dam apoi la cuptor pentru a se rumeni si ei.
Cateii de usturoi ii zdrobim si impreuna cu 1 lingurita sare ii frecam adaugand cate un pic de ulei pana devine mai groasa(ca un fel de maioneza), la care adaugam circa 150 ml apa rece putin cate putin amestecand intre timp. Am obtinut astfel si un mujdei simplu. Nu ne ramane altceva decat sa servim aripioarele cu cartofii rumeniti cu mujdei din abundenta.

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Carmen

    31/01/2012 at 16:44

    nu cred ca m-as putea satura vreodata de felul acesta de mancare. sunt o mare gurmanda, insa nu pot refuza ceva atat de simplu de gatit, insa atat de delicios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram