Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cuburi de Biscuiti cu Mascarpone

Aceste Cuburi de Biscuiti cu Mascarpone sunt desertul perfect pentru o zi deosebita. Este desertul care nu necesita coacere si se pregateste foarte repede si usor. Chiar si un copil il poate pregati fara un efort prea mare. O alta reteta usor de preparat cu biscuiti ar fi Cuburi din Biscuiti, poate va intereseaza si rasfoiti reteta. Se prepara la rece si este delicioasa.

Ingrediente Cuburi de Biscuiti cu Mascarpone :

50 bucati biscuiti (petit beure am folosit )
2 plicuri budinca de frisca (este perfect si cel cu cocos)
600 ml lapte
6 linguri zahar
1 plic gelatina(10 g)
500 g Mascarpone de la Meggle
150-200 g visine
300 ml frisca

Preparare Cuburi de Biscuiti cu Mascarpone :

Budincile se amesteca cu zaharul si adaugam treptat laptele rece.Se fierbe pana se ingroase. Gelatina se pune in apa rece la hidratat(in 50 ml apa rece). Gelatina hidratata se adauga la budinca calda. Se amesteca pana se dizolva.

Cuburi de Biscuiti cu MascarponeSe lasa la racit, adaugam visinile fara samburi (se pot folosi visine proaspete, din compot, congelate ) dupa care se adauga Crema de Mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza. Eu folosesc visine pe care le conserv de obicei la rece, reteta o gasiti daca dati clic pe Visine conservate la Rece.

Cuburi de Biscuiti cu MascarponeIntr-o forma punem un rand de biscuiti peste care adaugam crema obtinuta. Deasupra cremei punem restul de biscuiti. Frisca se bate si se pune deasupra biscuitilor. Se glaseaza cu ciocolata topita. Se lasa la rece pentru 1-2 ore. In acest timp biscuitii se vor inmuia suficient.

Cuburi de Biscuiti cu MascarponeNota : Biscuitii se aseaza in aceeasi ordine cum am inceput la primul strat peste care vine pusa crema. La taiere astfel se vor obtine cuburi perfecte de marimea unui biscuite. Este important sa fie asezati in aceeasi ordine deoarece se va taia mult mai usor.

Pofta Buna si spor la preparat acesti deliciosi Cuburi de Biscuiti cu Mascarpone . In loc de visine se pot folosi si alte fructe ca de exemplu piersici, cirese, ananas, totul depinde de gustul fiecaruia dintre noi.

21 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.