Imi plac deserturile, in ultimul timp am incercat sa fac cat mai rar fiindca nu le pot rezista. Dar cand am primit noul produs Delaco, mi-am zis ca e timpul pentru un nou desert!!
MascarponeChoco, este o crema de branza fina,cremoasa cu gust intens de ciocolata. Este perfecta pentru a pregati deserturi rapide, dar si creme savuroase pentru torturi, rulade si alte bunatati.
Acest desert la pahar cu MascarponeChoco, este un desert rapid, savuros, cu o baza din piscoturi maruntite cu unt, capsune proaspete si si aceasta crema de mascarpone si frisca.
Daca va doriti sa puneti pe masa de Pasti un desert aspectuos si delicios fara prea mult efort, atunci, va recomand sa il incercati!!
Mai jos gasiti inca doua retete de deserturi rapide ce le puteti pregati pentru masa de Pasti!!
Desert la pahar cu MascarponeChoco- Ingrediente
- pentru 5 portii
- 1 cutie(250g) MascarponeChoco- Delaco
- 200 ml frisca lichida
- 120 g piscoturi de sampanie
- 100 g unt 82% grasime
- 5 g ness (2 pliculete)
- 15 g cacao
- 100 g zahar pudra vanilat
- 250 g capsune proaspete
- 1 lingura cacao pentru pudrat
- capsune pentru decor
Cum pregatim desertul la pahar cu MascarponeChoco
Pentru inceput se maruntesc piscoturile in robotul de bucatarie, untul se topeste si se lasa la racit, capsunele se taie in cubulete mici si se amesteca cu 50 g zahar pudra.
Piscoturile maruntite se amesteca cu untul topit si racit.
Crema de mascarponeChoco se pune intr-un castron, se adauga frisca lichida rece, zaharul pudra, cacao, nessul si se mieaza pana crema devine omogena si capata consistenta. Se lasa la rece pana in momentul in care se monteaza paharele
In acest moment avem toate semipreparatele pregatite, nu trebuie decat sa montam desertul in pahare. Eu am ales pahare de desert, cam de 100g, insa poate fi montat in orice recipiente doriti. Cantitatea rezultata per portie e una ideala, deajunsa pentru un desert.
Se aseaza pe fundul paharelor cate un strat de piscoturi cu unt, se niveleaza usor si se adauga doua lingurite cu, cubulete de capsune fara zeama. Peste stratul de capsune se pune un strat generos de crema de mascarponeChoco cu ajutorul unui pos.
Peste stratul de crema se mai adauga un strat de piscoturi, capsune si stratul de crema, ce de asta data l-am turnat in mici moturi.
Se pudreaza deasupra fiecare pahar cu pudra de cacao, se decoreaza cu felii de capsune si menta si se da la rece pentru 1 ora, inainte de a fi servit.
Simplu, rapid, gustos si savuros!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!