Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata asortata

 


 

 

Inghetata asortata
Ingrediente
Inghetata de visine
300ml frisca lichida
3 lg dulceata de visine obtinuta prin prepararea cu Gel fix

Inghetata caramel
750 ml lapte
300gr zahar
1/2lingurita bicarbonat
300ml frisca lichida

 Inghetata asortata
Mod de preparare
Prepararea inghetatei de visine este simpla am batut frisca foarte bine si am amestecat-o usor cu dulceata de visine.
Inghetata caramel am obtinut-o astfel:intai am preparat crema de lapte fierband laptele cu zaharul si bicarbonatul cel putin o ora pana se obtine un caramel de o consistenta potrivita.Dupa ce caramelul s-a racit il amestecam cu frisca batuta spuma.
Cele doua tipuri de inghetata de pun in caserole si se introduc in congelator.
Se servesc in combinatie

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.