Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort „Larisa”















Ingrediente ptr blat :

19 oua
19 linguri faina
19 linguri zahar
1 praf de copt

Ingrediente crema :

1 l frisca Megle (sau hulala)
700 gr ciocolata menaj
100 gr fistic
150 gr alune de pamant

Alte ingrediente :  dulceata de visine , cafea , esenta de rom , 250 ml frisca pentru ornat ,coloranti ciocolata menaj pentru glazura , i lingurita miere albine, ulei.

Preparare :
Facem 2 blaturi de piscot .Eu am facut un blat din 7 oua si unul din 12 oua. Pe cel din 7 oua l-am lasat intreg ,iar pe cel din 12 oua ,dupa ce a racit l-am taiat in doua.
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.
Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare . Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare . Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat . In crema vom pune fisticul si alunele de pamant prajite si maruntite (le-am maruntit cu sucitorul ).
Preparam cafea mai slaba (mai diluata ) in care punem 2 fiole de esenta de rom cand e rece. Cu acest amestec vom insiropa blaturile.
Dupa cum am spus blatul din 12 oua il taiem in doua . Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem dulceata de visine (dar puteti pune si de alt fruct daca doriti , daca nu puteti renunta la el ), un rand de crema ,apoi blat care vine din nou insiropat ,dulceata , crema si apoi blat insiropat.
Dam pe exterior cu un strat de crema subtire si pregatim glazura de ciocolata in felul urmator :300 gr ciocolata menaj punem la topit pe baie de aburi ,adaugam 1 lingura ulei (sau rama cat o nuca ) si o lingurita de miere si amestecam pana se omogenizeaza totul . Cand glazura este calduta ,mai mult spre rece se toarna peste tort si se uniformizeaza .Se da la rece pana se intareste glazura apoi se trece la ornat cu crema pusa deoparte.  Din frisca am facut trandafirii albi cu care am ornat tortul .

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

  • Alina Marin

    04/07/2008 at 15:51

    Stimata Doamna,

    Numele meu este Alina Marin si va contactez din partea comunitatii culinare Gustos.ro. Recent, am introdus o noua facilitate pe site-ul nostru, prin care utilizatorii pot vedea cele mai noi posturi de pe blogurile culinare selectate de noi, astfel incat sa fie la curent cu cele mai noi retete sau sfaturi pentru gatit din comunitatea bloggerilor culinari.

    Imi face mare placere sa va anunt ca am selectat blog-ul dumneavoastra pentru a aparea in aceasta sectiune, iar utilizatorii Gustos.ro vor putea viziona in timp real cele mai noi posturi scrise de dumneavoastra. Astfel, incercam sa promovam comunitatea blogurilor culinare si sa le aducem la cunostinta utilizatorilor Gustos.ro.

    Pentru a accesa sectiunea „Bloguri gustoase”, va indemnam sa dati click pe acest link: http://www.gustos.ro/bloguri-gustoase/.

    In final, dorim sa va felicitam pentru calitatea blogului dumneavoastra si timpul dedicat acestuia.

    Cu drag,

    Alina Marin,
    Project Manager Gustos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *