Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata caramel


Pentru prepararea acestei inghetate eu am folosit urmatoarele ingrediente:
350 ml frisca vegetala
350 ml smantana
250 ml lapte
3 oua
250 gr zahar
150gr zahar pentru caramel
100ml lapte ptr caramel
Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele.Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura.Se lasa sa se raceasca bine iar intre timp preparam zaharul caramel astfel:se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce zaharul sa topit, se da la rece.Compozitia de ou se amesteca cu zaharul caramel formand o crema .
Frisca se bate apoi se adauga si smantana si se spumeasa incontinuare .Cand este bine batuta se adauga crema de ou si zahar caramel amestecandu-se bine.
Aceasta compozitie am turnat-o in caserole si am decorat-o cu fulgi de ciocolata.O introducem la congelator pentru cateva ore.Nu este nevoie sa o amestecam pe parcurs.
Inghetata rezultata este foarte alifioasa fara pic de ace de gheata
Nu am folosit alte esente ca sa nu alterez gustul de caramel.
Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Placinte Domnesti- Vekony Palacsinta

Bunica mea ,sa-i fie tarana usoara ,de cate ori mergeam la ea in vizita se punea sa ne faca aceste...

Închide