Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata de casa cu crema de alune

Inghetata de casa cu crema de alune

Nu puteam sa las sa treaca vara fara sa nu va propun o reteta usoara de inghetata de casa. In aceasta vara m-am bucurat de savoarea inghetatelor pregatite in casa datorita acestui Aparat de preparat inghetata Heinner HICM-150S primit de la Heinner Electrocasnice.
Am pregatit in special reteta de inghetata de fructe pe care le avem deja in site dar pe care le-am adaptat la aparatul de inghetata.
Am redus asteptarea de a savura o inghetata sanatoasa de la cateva ora la 60 de minute sau chiar mai putin. Da, atat dureaza ca aparatul sa pregateasca cea mai cremoasa inghetata!!
Aparatul este prevazut cu compresor, asa ca nu este nevoie sa pui cuva aparatului in congelator asa cu se procedeaza la alte aparate de facut inghetata.
Colega mea a pregatit o delicioasa inghetata de vanilie cu lapte condensat unde a explicat pe larg cum functioneaza acest aparat. Click pe link pentru a citi toate detaliile.

aparat de inghetata Heinner

Va las mai jos inca doua retete pe care eu le-am testat cu acest aparat si care au iesit delicioase!!

Inghetata de casa cu crema de alune- Ingrediente

  • 100 g crema de alune(gen nutella)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 g lapte condensat indulcit
  • 25 g cacao
Inghetata de casa cu crema de alune

Cum pregatim inghetata de casa cu masina de inghetata

Reteta este una extrem de usoara, nu necesita un proces complicat de preparare. Se pun toate ingredientele enumerate mai sus intr-un castron si cu ajutorul mixerului sau telului se mixeaza pana ce toate ingredientele sunt omogenizate.

compozitie pentru inghetata

Compozitia rezultata are o consistenta lichida, asa trebuie sa fie.
Se rastoarna in cuva aparatului, se pune vasul in aparat, se fixeaza paleta, se pune capacul si se porneste aparatul. Aparatul a selectat automat un timp de 60 min, l-am lasat asa insa nu a fost nevoie decat de 30 min ca inghetata mea de casa cu crema de alune sa fie gata.

aparat de inghetata

A iesit o inghetata cremoasa, perfecta pentru a fi savurata imediat. Daca insa nu poate fi consumata imediat, e de preferat sa se rastoarne intr-o caserola si sa se pastreze in congelator pana in momentul servirii.

preparare inghetata

E delicioasa, cremoasa, se face usor si ce e mai important stii ce ingrediente ai folosit.
Nu a mai fost nevoie sa folosesc indulcitor extra fiindca crema de alune si laptele condensat erau destul de dulci.
Daca aveti in plan sa va achizitionati o masina de facut inghetata, v-o recomand!!
Sa aveti spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram