Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata de bulgur cu pulpa de caprior

Salata de bulgur cu pulpa de caprior

Aceasta Salata de bulgur cu pulpa de caprior, este o mancare simpla si foarte satioasa. Se poate pregati in orice anotimp, ori de cate ori avem pofta de ceva bun. Carne de vanat gasim in permanenta, dar daca totusi preferati o alta carne puteti sa o inlocuiti cu carne de vita.

Va prezentam aceasta reteta si in format video pentru a vedea cat de usor se prepara.

Sa vedem in cele ce urmeaza de ce ingrediente avem nevoie la prepararea acestei salate.

Salata de bulgur cu pulpa de caprior – Ingrediente

500 g pulpa caprior ( vita)
300 g dovlecel
200 g ardei capia
300 g sfecla rosie
200 g bulgur
4 linguri ulei ( ulei de masline de preferat)
3 crengute de cimbru ( sau cimbru uscat)
1 lingurita sare
400 ml apa fierbinte
sare

Salata de bulgur cu pulpa de caprior – Preparare

Apa se pune la fiert cu 1 lingurita sare. Fierbinte se toarna peste bulgur si se acopera cu un capac vasul in care a fost pus. Se lasa pana bulgurul se umfla.

Salata de bulgur cu pulpa de caprior

Pulpa de caprior( vita) se taia cubulete de 2x2cm. Se condimenteaza cu sare, cimbru si pe 2 linguri de ulei se prajeste circa 10 minute, pana se rumeneste frumos. Se pune deoparte intr-un vas unde se pastreaza la cald.

Dovlecelul si ardeiul se spala, se taie dovlecelul cubulete si ardeiul se feliaza. Se prajesc pe 1 lingura de ulei la foc iute( mare) cat sa se inmoaie putin, dar totusi sa ramana crocante si se pun deoparte la cald.

Salata de bulgur cu pulpa de caprior

Sfecla rosie nu este obligatoriu sa se adauge la salata, dar eu o recomand cu tot dragul. Da salatei un gust deosebit, usor dulceag. Recomad ca sfecla sa fie adaugata la salata de bulgur in ultima etapa chiar inainte de a fi servita deoarece riscam sa coloram salata. de bulgur.
Sfecla curatata si taiata cubulete de 1x1cm se prajeste pe putin ulei tot la foc iute pana se inmoaie putin. Se pune deoparte la cald.

Salata de bulgur cu pulpa de caprior

Bulgurul se scurge bine de apa, se pune intr-un vas mai adanc si peste el adaugam legumele prajite. Se condimenteaza cu sare si cimbru taiat marunt, se amesteca si se serveste.

Alte retete interesante in care puteti folosi bulgurul gasiti daca dati clic pe titlul din imagini!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram